Mobil

Az iPhone beszippantja az androidosokat

Az Apple mostanában azzal büszkélkedik, hogy sok olyan felhasználót "térítenek meg" iPhone-ra, akik csalódtak az Androidban.

Az Apple vezetőinek sosem kell a szomszédba menniük némi nagyzolásért. Tim Cook, az Apple első embere most például arról számolt be, hogy a legfrissebb adatok szerint az elmúlt negyedévben új iPhone-t vásárlók mintegy 30 százaléka valamilyen androidos okostelefonról váltott iOS-es készülékre. Cook elmondta, hogy az Apple három éve foglalkozik ilyen jellegű statisztikák készítésével, és ez a 30 százalékos érték új rekordnak számít.

“Ez egy hatalmas szám és nagyon büszkék vagyunk rá” – nyilatkozta Cook, aki szerint azokat is meggyőzte a legújabb almás telefon, akik valamelyik korábbi iPhone-t használták idáig: az ilyen ügyfeleknek körülbelül a harmada váltott a legújabb iPhone 6s modellek valamelyikére. Nyílt titok, hogy az Apple mindent megtesz az androidos tábor tagjainak elhódítása érdekében, így például a közelmúltban egy dedikált weboldalt készített a számukra, illetve nemrégiben megjelent a Move to iOS alkalmazás is, mely minden korábbinál könnyebbé teszi az Androidról iOS-re történő váltást.

Ez utóbbi megoldás vezeték nélküli és teljesen biztonságos módon viszi át az egyik készülékről a másikra többek közt a névjegyzék adatokat, az üzeneteket, a fotókat, a videókat, a webes könyvjelzőket, az email-fiókokat, a naptárbejegyzéseket, a háttérképeket, illetve a DRM-mentes zenéket és elektronikus könyveket. A Move to iOS az alkalmazások migrálásában is segít, és felhívja a figyelmet arra, hogy megunt régi androidos telefonunkat érdemes leadni valamelyik közeli Apple Store-ban.

Arról persze nem esett szó Cook előadásában, hányan választanak korábbi iPhone-juk helyett androidos, vagy akár Windows Phone-t futtató telefont, pedig bizonyára van ilyen felhasználóból is jó néhány, hiszen egyelőre az Android továbbra is töretlenül vezet az iOS-szel szemben az okostelefonos piacon.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik