Mobil

Van, ahol felturbózott töltőt adnak az iPhone-okhoz

Az Apple végre elérkezettnek látta az időt arra, hogy egy kicsit felpörgesse okostelefon töltőjét.

Tegnap részletes tesztet közöltünk a nemrégiben piacra dobott Apple iPhone 6s Plus-ról, mely készülék kapcsán megjegyeztük, hogy a hozzá gyárilag mellékelt hálózati töltő nem túl nagy teljesítményű. A 2750 mAh kapacitású integrált akkumulátor egy 5 voltos és 1 amperes, vagyis mindössze 5 wattos töltővel táplálható, szemben a riválisok által egyre gyakrabban alkalmazott 9 voltos és 1,67 amperes, vagyis 15 wattos töltőkkel. Most azonban e tekintetben is felcsillant a fény az alagút végén.

Történt ugyanis, hogy az Apple Indiában már nem 5, hanem 10 wattos hálózati töltőt mellékel a vadonatúj iPhone 6s és iPhone 6s Plus okostelefonok mellé. Most már csak az a kérdés, hogy az egyéb piacokra szánt almás mobilok mellé mikortól jár majd ez a töltő, amely még így is kissé szerényebb teljesítményű, mint az iPadekhez csomagolt 12 wattos modell.

Snap649

Az erősen árérzékeny Indiában egyébként a vártnál jóval szerényebb sikereket aratott a két új iPhone, melyekből az elmúlt nyitó hétvégén mindössze 50 ezer példány talált gazdára, pedig a kereskedésekben több mint 165 ezer iPhone 6s és iPhone 6s Plus volt raktáron.

Snap650

Ajánlott videó

Olvasói sztorik