Mobil

A tökéletes bikinis fotó egy iPhone-nal és filléres kellékekkel is elkészíthető

Van egy régi vicc, amiben egy fotós egy ismerős házaspárnál vacsorázik. Az este folyamán a háziasszony azt mondja:

– Milyen remek képei vannak magának. Biztosan nagyszerű a fényképezőgépe.

A fotós udvariasan megköszöni a bókot, majd vacsora azt mondja a nőnek:

– Asszonyom, isteni volt az étel, önnek biztosan nagyszerű lábosai vannak.

Ahogy minden fotóst, a South Carolina-i Charlestonban élő R Lee Morrist is az hozza ki a legjobban a sodrából, ha a profi fotókról valaki azt mondja, azért annyira szépek, mert méregdrága felszereléssel készültek. Morris azonban nem csak magában fortyog be is bizonyítja, hogy bármivel képes a tökéletes munkára.

kép: Youtube
kép: Youtube

Morris tizenkét éve profi fotós, 2010-ben indította el Fstoppers című weblapját, ahol bepillantást enged a kulisszák mögé, és különböző szakmai tippeket ad a fotózás szerelmeseinek. Már az első pillanattól kezdve rengeteg kommentet kapott, azokból az idegesítő fajtákból, melyek szerint tehetség ide vagy oda, jó fotó csak profi felszereléssel készülhet.

Morrisnak elege lett, ezért csinált egy videót, amiben letette az egy-másfél millió forintot érő fényképezőgépét, elővett egy iPhone 3 GS-t, és csinált vele egy tökéletes divatsorozatot. De ismét csak jöttek a kommentek: persze, a képek egy jól felszerelt stúdióban, egy profi modellről készültek.

kép: Youtube
kép: Youtube

Azóta eltelt öt év és Morris Lee úgy érezte, itt az ideje, hogy újra készítsen egy hasonló videót. Modell helyett a szomszéd lányt kérte meg, hogy pózoljon neki, stúdiófelszerelés helyett pedig néhány filléres kelléket használt, a közeli hipermarketből. A végeredmény lenyűgöző.

Akkor min is múlik pontosan egy jó fotó titka, ha nem a felszerelés? A kompozíción, a fényeken, azon, hogy hová helyezzük el modellt, a háttéren, meg azon, hogy mennyire elbűvölőek a szomszédaink.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik