Mobil

Samsung, Apple, Sony a hazai erőssorrend

Lássuk, hogy hazánkban jelenleg körülbelül milyen erőviszonyok uralkodnak mobil fronton!

A Gemius a mobileszközök gyártók szerinti rangsorát a magyarországi internetezők magyar (jellemzően nem mobilra optimalizált) webhelyeken történő látogatásai alapján állítja össze. A rangsor az olyan oldal megtekintések százalékos arányának átlaga alapján készül, ahol Gemius Traffic-et használnak.

A tehát nem a piaci részesedés, hanem a Gemius internetes statisztikái alapján összeállított friss toplistán a dél-koreai Samsung trónol az első helyen, mely vállalat részesedése az elmúlt egy esztendőben 33,7 százalékról 37,4 százalékra nőtt. A második helyen a 30,8 százalékról 28,6 százalékra visszaesett Apple található, a képzeletbeli dobogó harmadik fokára pedig a 10,8 százalékról 9,6 százalékra rontott Sony léphet fel.

A toplistán ezt követően a 9,2 százalékos Nokia, a 8,7 százalékos LG, az 1,7 százalékos HTC, az 1,1 százalékos Huawei és az 1,1 százalékos Asus következik. A konkrét készüléktípusok toplistáját a 19,3 százalékos iPhone, a 9,2 százalékos iPad, illetve a 2,8 százalékos Samsung Galaxy Ace 4 vezeti.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik