Mobil

Android erőviszonyok: 23,5 százalékon a Lollipop

Lássuk, hogy jelenleg mely verziók uralják leginkább az androidos készülékek táborát!

A Google által publikált legfrissebb adatok szerint jelenleg egyértelműen a 2013 októberében bejelentett Android 4.4, vagyis a KitKat fut a legtöbb androidos okostelefonon, illetve tableten. Az Android 4.4 részaránya mintegy 38,9 százalékra tehető, vagyis elmondható, hogy tízből lényegében négy kütyün ez a verzió teljesít szolgálatot.

A képzeletbeli dobogó második fokára a tavaly októberben debütált Android 5.0 (Lollipop) állhat fel a maga 15,6 százalékos piacrészével, a harmadik pedig az Android 4.2.x (Jelly Bean), mely jelenleg mintegy 14,5 százalékos részesedéssel rendelkezik. Ezután a 11,4 százalékos Android 4.1.x (Jelly Bean), a 7,9 százalékos Android 5.1 (Lollipop), a 4,3 százalékos Android 4.3 (Jelly Bean), a 3,8 százalékos Android 2.3.x (Gingerbread), a 3,4 százalékos Android 4.0.x (Ice Cream Sandwich), illetve a mindössze 0,2 százalékos Android 2.2 (Froyo) következik a sorban.

Ha összeadjuk a különböző alverziók részesedését, akkor kiderül, hogy a jó öreg Jelly Bean még mindig 30,2 százalékon áll, illetve, hogy a Lollipop részaránya jelenleg körülbelül 23,5 százalékra tehető. A vadonatúj Android 6.0 (Marshmallow) értelemszerűen még nem szerepel a Google statisztikáiban, de a jövő hónapban talán már felkerül a toplistára.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik