Mobil

Világhódításra készül a gigantikus Lenovo mobil

A kínai gyártó vadonatúj, már-már tablet méretű telefonja hamarosan világszerte kapható lesz.

Az elmúlt időkben hozzászoktunk már ahhoz, hogy az okostelefonok szépen lassan egyre nagyobb méretűek lesznek. Míg nem is olyan régen még a 4-4,5 colos modelleket is nagynak találtuk, ma már az 5-5,5 colos példányok is teljesen hétköznapinak számítanak, és már leginkább csak a 6 colos és annál nagyobb mobilokra mondjuk, hogy egy kicsit talán már túl nagyok. Pontosan ez utóbbi kategóriába tartozik a Lenovo legfrissebb újdonsága is.

Snap510

Az IFA-n debütált, Lenovo Phab Plus nevet kapott készülék előlapját egy nem kevesebb mint 6,8 colos képátlóval rendelkező érintőkijelző uralja, mely elsősorban 1920×1080 pixeles Full HD felbontásáról, illetve 324 ppi-s pixelsűrűségéről ismerszik meg. A telefon nemrégiben elsőként Kínában vált elérhetővé, aztán nem sokkal később Malajziában is felbukkant, a legfrissebb híradások pedig arról szólnak, hogy már Indiában is megkezdődött a forgalmazás. Azt egyelőre nem tudni, hogy Magyarországon pontosan mikor kezdődik meg az árusítás, az viszont mindenképpen jó hír, hogy a készülék az említett piacokon átszámítva mintegy 80 ezer forintos, tehát kedvezőnek mondható áron nyitott.

Snap511

A Phab Plus “agya” egy középkategóriás Qualcomm Snapdragon 615-ös chipkészlet, melyben nyolc darab processzormag, illetve egy Adreno 405-ös grafikusgyorsító található. A RAM 2 GB kapacitású, a 32 GB-os flashmemória pedig microSD memóriakártyával bővíthető. Az Android 5.0 (Lollipop) operációs rendszerű telefonba egy 3500 mAh kapacitású akkumulátor került, ami enyhén csalódást keltő, hiszen a hasonló kategóriás P8 Maxban egy 4360-as akksi található. A mindössze 7,6 milliméter vastag, de nem kevesebb mint 220 gramm tömegű Lenovo Phab Plus kapcsán említést érdemel még a dupla SIM-slot, az LTE mobilnet, a Dolby Atmos Surround hangzás, az 5 megapixeles szelfikamera, illetve a 13 megapixeles és dupla LED-es főkamera.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik