Mobil

Nem lesz több betört mobilkijelző? Jön a Turtle Glass!

Nem lesz több betört mobilkijelző? Jön a Turtle Glass!

Nincs is annál bosszantóbb, amikor az igen komoly összegekért vásárolt vadonatúj okostelefonunk kijelzője már néhány hétnyi használatot követően karcos felülettel rendelkezik. Illetve, mégis van ennél bosszantóbb, amikor is egy véletlen mozdulat folyományaként hőn szeretett mobilunk a földön landol és azonnal bepókhálósodik a kijelzője.

Még szerencse, hogy van nekünk ugyebár egy Gorilla Glassunk, mely hamarosan várhatóan új kihívóra fog találni. Ez pedig nem más, mint a Turtle Glass, mely titokzatos újdonságot nemrégiben védette le a Samsung. Azt egyelőre nem tudni, hogy a Turtle Glass mennyivel lesz jobb mint a Gorilla Glass vagy a nem annyira ismert Dragontrail Glass, és egyelőre azt sem tudni, hogy a Samsung új útra lépése mennyire sújtja majd a Gorilla Glass gyártóját. A Turtle Glass várhatóan a Galaxy S7 okostelefonon vagy a gyártó első hajlékony kijelzős mobilján mutatkozik majd be elsőként.

Snap327

Az amerikai Corning 2007-ben dobta piacra a mobilkészülékek kijelzője számára fokozott, de persze nem határtalan védelmet biztosító Gorilla Glasst, majd pedig 2012-ben megérkezett az elődjénél 20 százalékkal vékonyabb Gorilla Glass 2. 2013, illetve 2014 már egyértelműen a Gorilla Glass 3-ról szólt, mely az elődjénél 40 százalékkal jobban ellenáll a karcoknak és jelentősen flexibilisebb. Aztán pedig tavaly év végén bejelentették az elsőként a Samsung Galaxy Note 4-en debütált Gorilla Glass 4-et, mely a gyártó közlése szerint az 1 méter magasról kemény talajra történő véletlen leejtések 80 százalékát képes átvészelni törés nélkül. Az elődjénél jelentősen vékonyabb, mindössze 0,4 milliméter vastag negyedik generációs kiadás a Corning szerint kétszer olyan erős védelmet biztosít, mint a hasonló rivális megoldások.

Olvasói sztorik