Mobil

Itt az elképesztően gyors mobiltöltés

A Qualcomm technológiájának köszönhetően a legújabb okostelefonok akksija villámgyorsan feltölthető lesz.

Az okostelefonok tudása az elmúlt években szépen lassan az egekbe katapultált, és mivel az akkumulátorok kapacitása nem tudott ilyen mértékben növekedni, üzemidő terén igen komoly visszafejlődésnek lehetünk tanúi. Ezzel egyelőre egyik gyártó sem igazán tudott mit kezdeni, azonban jó hír, hogy egyes készülékek legalább villámgyorsan feltölhetők.

A Qualcomm néhány évvel ezelőtt jelentette be a Quick Charge 1.0-át, melynek segítségével körülbelül 40 százalékkal rövidült le a mobiltelefonok akkumulátorának feltöltéséhez szükséges idő. Aztán megérkezett a mostanság egyre szélesebb körben használatos Quick Charge 2.0, mely már 75 százalékkal gyorsabb töltéssel kecsegtet, most pedig bejelentették a minden korábbinál hatékonyabb Quick Charge 3.0-át. A legfrissebb fejlesztés a Qualcomm közlése szerint kétszer olyan gyorsan tölt mint az elsőgenerációs megoldás, és közel 40 százalékkal fürgébb a második generációnál.

Az INOV (Intelligent Negotiation for Optimum Voltage) algoritmus minden pillanatban optimális töltőáramot biztosítva ér el kiemelkedő sebességet, miközben a töltési feszültség 3,6 V-tól 20 V-ig változhat 200 mV-os lépésekben. Az USB Type-A, USB micro és USB Type-C csatlakozókkal egyaránt kompatibilis technológia a gyártó legújabb Snapdragon 820, 620, 618, 617 és 430 típusjelzésű chipseteiben van jelen – az első Quick Charge 3.0 képes készülékek várhatóan jövőre bukkannak fel a boltokban.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik