Mobil

Újabb rekordokat dönthet meg az iPhone 6s duó

Újabb rekordokat dönthet meg az iPhone 6s duó

Az Apple által nemrégiben bejelentett két új iPhone iránt világszerte hatalmas érdeklődés mutatkozik.

Az Apple a múlt héten jelentette be a tavaly ősszel érkezett iPhone 6 és iPhone 6 Plus utódmodelljeit, a vadonatúj iOS 9 operációs rendszerrel támadó iPhone 6s és iPhone 6s Plus készülékeket. A két új almás mobilra múlt hét péntek óta adhatók le előrendelések, melyekből az Apple közlése szerint abszolút nincs hiány.

Az amerikai székhelyű gyártó arról számolt be, hogy a 2015-ös új iPhone-ok iránt világszerte óriási az érdeklődés, legalábbis az előrendelésekből erre lehet következtetni. Emlékezetes, hogy a tavalyi modellekből az első hétvége során több mint 10 millió példányt adtak el, és az Apple szerint az új telefonok idén várhatóan meg fogják dönteni ezt a rekordot. Az Apple egyelőre nem közölt konkrét számokat, azt viszont tudni lehet, hogy tavaly az előrendelés első 24 órájában több mint 4 millióan jelezték vásárlási igényüket.

Snap301

Független elemzők szerint az Apple az idei esztendő negyedik negyedévében több mint 80 millió okostelefont fog értékesíteni, tehát várhatóan meg fog dőlni a tavaly ilyenkor regisztrált mintegy 74 milliós negyedéves eladási rekord is. Érdekesség, hogy a jelenleg iPhone-t használók 70 százaléka 2013-as vagy régebbi mobillal rendelkezik, és ezen felhasználók közül idén sokan új almás mobilt fognak vásárolni. A korábbiaknál jobb kamerával és nyomásérzékelős kijelzővel felvértezett iPhone 6s és iPhone 6s Plus forgalmazása szeptember 25-én kezdődik meg, legalábbis az első körös országokban.

Olvasói sztorik