Mobil

IFA 2015: meghallgattuk az elképesztő Marshall okostelefont

IFA 2015: meghallgattuk az elképesztő Marshall okostelefont

Ennek a vadonatúj mobilnak nem a képminősége vagy a sebessége, hanem sokkal inkább a hangminősége az, ami egész egyszerűen lenyűgöző.

A Marshall márkanév a zenészek körében igen jól cseng, hiszen a londoni székhelyű gyártó gitárerősítőinél keresve sem találunk jobb minőségű példányokat. A cég nemrégiben egy új termékkategóriát indított, amikor is a nyáron bejelentette első okostelefonját: a Marshall London nevet kapott, egyedien gyönyörű külcsínű újdonsággal a berlini IFA kiállításon futottunk össze.

P1010334a_resize

Könnyen kikövetkeztethető módon a Marshall London a lehető legjobb hangminőségre és a fejlett zenei funkciókra van kihegyezve. A Wolfson WM8281 Audio Hubbal felvértezett készülék elképesztően szépen szól, legyen szó akár fejhallgatós, akár saját hangszórós használatról. Érdekesség, hogy a telefon felső élén egy helyett két aranyozott audiokimenet található, melyek saját hangerőszabályozót kaptak. Ez utóbbi egyébként nem nyomógombos, hanem tekerős kivitelű. A két dugalj között figyel a dedikált “M-gomb”, melyre rányomva bármikor villámgyorsan elérhető a zenelejátszó. A DJ-APP és LoopStack alkalmazások mellett említést érdemel még a nagytudású hangszínszabályzó, illetve az előlapon helyet kapott dupla hangszóró (13×18 milliméter), mely a gyártó szerint az iparág legjobb minőségű és legnagyobb hangerejű ilyen megoldása.

P1010340_resize

A 149,4×74,7×9,8 milliméter méretű, illetve 145 gramm tömegű középkategóriás androidos telefon előlapján egy 4,7 colos képátlójú és 1280×720 pixeles felbontású IPS HD érintőkijelző található, melynek védelméről Gorilla Glass 3 gondoskodik. A motorháztető alatt egy Qualcomm Snapdragon 410-es chipset található, mely 2 GB RAM és 16 GB flashmemória társaságát élvezi, ezenkívül pedig természetesen a microSD memóriakártyás bővítési lehetőség is adott. Az Android 5.0.2 operációs rendszerű készülék energiaellátásáról egy 2500 mAh kapacitású cserélhető akkumulátor gondoskodik, az előlapi kamera 2 megapixeles felbontású, hátoldali társa révén pedig 8 megapixeles képek készíthetők. Említést érdemel továbbá az a/b/g/n szabványú Wi-Fi, a Bluetooth 4.0, a GPS-vevő, a nanoSIM-slot, a dupla mikrofon, a kiváló minőségű gyári fülhallgató, illetve az 549 eurós (170 ezer forint) árcédula.

A berlini IFA 2015 szakkiállítás újdonságaival a helyszínen ismerkedtünk meg – utazásunkat a Samsung, a Lenovo, a Panasonic és a Telenor támogatta.

Olvasói sztorik