Mobil

Honor 7: Magyarországon a gyönyörű fémmobil

A Huawei által nemrégiben bejelentett Honor 7 okostelefon most végre Magyarországra is megérkezett.

A Huawei a tavaly bejelentett, remek ár/érték arányú Honor 6 készülékkel igen komoly sikereket ért el, és hasonló reményeket fűz a június végén debütált Honor 7-es utódmodellhez is. Az első héten több mint 9 millió előrendelési szándékot besöpört újdonság első körben csak Kínában volt kapható, aztán a múlt héten megtartották az európai piaci bemutatóját is, tegnap este pedig a készülék magyarországi debütálására is sor került.

 

A Honor 7 javasolt magyar fogyasztói ára bruttó 127900 forint lesz, a készüléket ezüst és szürke színben lehet majd megvásárolni. A telefont az Edigital, a Media Markt és a Speedshop webáruházaiban a mai naptól lehet megrendelni, a szállítás pedig várhatóan a jövő hét elején kezdődik meg. A Honor 7 kínai bemutatása utáni két percben kétszázezer készüléket kapkodtak el, ami másodpercenként 1667 darab eladást jelent – ez a rendkívüli kereslet szerepet játszik abban is, az európai igényeket csak némi késleltetéssel tudja kielégíteni a gyártó. 

 

A telefon komplett borítása minőségi alumíniumból készült, és háromféle színváltozatban készül: sötétszürke, ezüst és arany. A 143,2×71,9×8,5 milliméter méretű, illetve 157 gramm tömegű újdonság előlapját egy 5,2 colos képátlójú és 1920×1080 pixeles Full HD felbontású IPS LCD érintőkijelző uralja (424 ppi), a minden körülmények mellett fürge működésre pedig a nyolcmagos HiSilicon Kirin 935 chipset jelent garanciát. Az SoC-ben négy darab 2,2 GHz-es Cortex-A53 mag, négy 1,5 GHz-ex Cortex-A53 mag és egy Mali-T628-as grafikusgyorsító található, mely 3 GB RAM, illetve kiviteltől függően 16/64 GB flashmemória társaságát élvezi.

 

A microSD memóriakártyával bővíthető Honor 7 f2-es fényerejű hátoldali főkamerája 20 megapixeles felbontású, fázisérzékelős autofókuszos és dual-tone LED-segédfényes, alatta pedig ott figyel a telefon ujjlenyomat olvasója, melyet 360 fokban, bármilyen irányban használhatunk. A készülék hátoldali kamerája a Sony IMX 230-as szenzorára épül. A gyártó saját PDAF gyorsfókuszálási technológiája és a nagy fényerejű objektív kombinációja lehetővé teszi, hogy a Honor 7 még rossz fényviszonyok mellett is jó minőségű képet készítsen, akár 0,1 másodperc alatt.
A kreatív fotósoknak a készülék egyedi filterek egész sorozatát kínálja, az újdonságként érkező “Finom étel” szűrő pedig várhatóan a gasztrobloggerek kedvence lesz. A fényfestési képességnek köszönhetően emellett többféle, vibráló és művészi képet készíthetünk – az előlapi 8 megapixeles kamera széles látószöget, f2,4-es fényerőt és beépített LED fényt kínál.

 

A telefon vázán helyet kapott egy egyedi “okosgomb”, amelyre három különböző alkalmazás vagy funkció indítását lehet beállítani, így egyszerűen és gyorsan indíthatóak például a Google keresések. A hátlapon található ujjlenyomat-olvasó eközben kioldóként is szolgál, és lehetővé teszi a szelfik elkészítését a készülék forgatása nélkül. A hangvezérlés aktiválása után a készülék figyel a beállított ébresztőszavakra, és értelmezi a parancsokat. Így a “Honor, where are you?” mondat kimondására a Honor 7 válaszol, és segíti a telefon megtalálását. További kényelmi funkció, hogy azonnal képernyőképeket menthetünk, ha középső ujjpercünkkel duplán rákoppintunk a képernyőre, illetve képernyőkép-kivágást készíthetünk, ha egyszer koppintunk a képernyőre, majd ujjunkkal kijelöljük a kivágásra szánt részt. Említést érdemel továbbá a 3100 mAh kapacitású akkumulátor, a gyorstöltési lehetőség, az LTE Cat 6. mobilnet, az NFC támogatás, az Android 5.0 (Lollipop) operációs rendszer, illetve az Emotion 3.1 felhasználói felület.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik