Mobil

Gigantikus okostelefonnal sokkol a Lenovo

Ez a készülék már sokkal inkább egy mini tablet, mint hagyományos mobiltelefon.

Az elmúlt időkben hozzászoktunk már ahhoz, hogy az okostelefonok szépen lassan egyre nagyobb méretűek lesznek. Míg nem is olyan régen még a 4-4,5 colos modelleket is nagynak találtuk, ma már az 5-5,5 colos példányok is teljesen hétköznapinak számítanak, és már leginkább csak a 6 colos és annál nagyobb mobilokra mondjuk, hogy egy kicsit talán már túl nagyok. Pontosan ez utóbbi kategóriába tartozik a Lenovo legfrissebb újdonsága is.

 

A Lenovo Phab Plus nevet kapott készülék előlapját egy nem kevesebb mint 6,8 colos képátlóval rendelkező érintőkijelző uralja, mely elsősorban 1920×1080 pixeles Full HD felbontásáról, illetve 324 ppi-s pixelsűrűségéről ismerszik meg. Hasonló display figyel egyébként a Huawei nemrégiben debütált óriásmobiljában, a P8 Maxban is. A Phab Plus “agya” egy középkategóriás Qualcomm Snapdragon 615-ös chipkészlet, melyben nyolc darab processzormag, illetve egy Adreno 405-ös grafikusgyorsító található. A RAM 2 GB kapacitású, a 32 GB-os flashmemória pedig microSD memóriakártyával bővíthető.

 

Az Android 5.0 (Lollipop) operációs rendszerű telefonba egy 3500 mAh kapacitású akkumulátor került, ami enyhén csalódást keltő, hiszen a hasonló kategóriás P8 Maxban egy 4360-as akksi található. A mindössze 7,6 milliméter vastag, de nem kevesebb mint 220 gramm tömegű Lenovo Phab Plus kapcsán említést érdemel még a dupla SIM-slot, az LTE mobilnet, a Dolby Atmos Surround hangzás, az 5 megapixeles szelfikamera, illetve a 13 megapixeles és dupla LED-es főkamera. A négyféle színváltozatban készülő nagyágyú első körben Kínában kapható, átszámítva mintegy 115 ezer forintos áron, azt pedig egyelőre nem tudni, hogy Európába meg fog-e érkezni a telefon.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik