Mobil

Honor 7: hazánkban a gyönyörű kínai fémmobil

A Huawei által nemrégiben bejelentett Honor 7 okostelefon hamarosan a mi kontinensünkre is megérkezik.

A Huawei a tavaly bejelentett, remek ár/érték arányú Honor 6 készülékkel igen komoly sikereket ért el, és hasonló reményeket fűz a június végén debütált Honor 7-es utódmodellhez is. Az első héten több mint 9 millió előrendelési szándékot besöpört újdonság egyelőre csak Kínában kapható, de a gyártó hamarosan Európában is megkezdi az újdonság forgalmazását. Az Egyesült Királyságban egész konkrétan augusztus 27-től, tehát holnaptól lesz kapható a készülék, még hozzá 199 fontos, vagyis átszámítva mintegy 85 ezer forintos bevezető áron. A későbbiekben várhatóan ennél 20-40 százalékkal magasabb áron lesz kapható a telefon.

A Honor 7 hivatalos magyarországi bemutatkozására az eredeti tervek szerint augusztus 13-án került volna sor, azonban ezt a budapesti rendezvényt végül is szeptember 1-én tartják majd meg – a várható hazai árral kapcsolatban egyelőre nincsenek információink. A opcionálisan dupla SIM-slotos Honor 7 forgalmazása Kínában egyébként július 7-én kezdődött meg, ahol is a legolcsóbb példányok átszámítva mintegy 90 ezer forintba kerülnek, a csúcsmodellek árcéduláján pedig körülbelül 115 ezer forintos összeg olvasható.

 

A telefon komplett borítása minőségi alumíniumból készült, és háromféle színváltozatban készül: sötétszürke, ezüst és arany. A 143,2×71,9×8,5 milliméter méretű, illetve 157 gramm tömegű újdonság előlapját egy 5,2 colos képátlójú és 1920×1080 pixeles Full HD felbontású IPS LCD érintőkijelző uralja (424 ppi), a minden körülmények mellett fürge működésre pedig a nyolcmagos HiSilicon Kirin 935 chipset jelent garanciát. Az SoC-ben négy darab 2,2 GHz-es Cortex-A53 mag, négy 1,5 GHz-ex Cortex-A53 mag és egy Mali-T628-as grafikusgyorsító található, mely 3 GB RAM, illetve kiviteltől függően 16/64 GB flashmemória társaságát élvezi.

A microSD memóriakártyával bővíthető Honor 7 f2-es fényerejű hátoldali főkamerája 20 megapixeles felbontású, fázisérzékelős autofókuszos és dual-tone LED-segédfényes, alatta pedig ott figyel a telefon ujjlenyomat olvasója. Említést érdemel továbbá a 8 megapixeles szelfikamera, a 3100 mAh kapacitású akkumulátor, az LTE mobilnet, az NFC támogatás, illetve az Android 5.0 (Lollipop) operációs rendszer.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik