Mobil

Akár már a héten Európába jöhet a Note5 csúcsmobil

A Samsung által nemrégiben bejelentett új phabletre talán mégsem kell hosszú hónapokat várnunk.

Ahogy arról beszámoltunk, a Samsung két hete csütörtökön jelentette be a tavaly ősszel érkezett Galaxy Note 4 utódját, a Galaxy Note5-öt. Az új modell jelentősen gyorsabb és kisebb fogyasztású chipsetet, több memóriát, továbbfejlesztett kijelzőt, nagyobb tudású kamerát és új cerkás funkciókat kapott, az viszont sokaknak nem tetszik, hogy kimaradt belőle a microSD memóriakártyás bővítési lehetőség, illetve, hogy az akkumulátor kisebb kapacitású és nem cserélhető. Ezenkívül pedig az európai országokban élők amiatt háborognak, hogy 2015-ben az öreg kontinensen nem lesz kapható a Note5.

A potenciális európai vásárlók olyannyira zabosak, hogy online petícióban követelik a Samsungtól, hogy a világ egyéb régióihoz hasonlóan még az idén kezdődjön meg a Note5 európai forgalmazása. Az USA-ban egyébként már augusztus 21 óta kapható készülék kapcsán most végre pozitív fejlemény, hogy dél-koreai lapértesülések szerint a Samsung végülis enged a nyomásnak, és állítólag már augusztus 28-án, vagyis e hét pénteken megkezdi a készülék európai forgalmazását. Ugyancsak erre enged következtetni, hogy a Note5 európai variánsa, az SM-N920F típusjelzésű készülék az elmúlt napokban több helyen, így például a Bluetooth.org adatbázisaiban is felbukkant.

A Note5 európai forgalmazásával kapcsolatban tehát egyelőre még nagy a bizonytalanság, az viszont tény, hogy a készülékkel együtt bejelentett S6 edge+ szeptember 4-től kezdve egész biztosan hivatalosan kapható lesz Magyarországon.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik