Mobil

Ezek a Samsungok kapnak Android 6.0 frissítést

Lássuk, hogy a dél-koreai gyártó pontosan mely termékei lesznek Android 6.0-ra frissíthetők!

A Google idén májusban a szokásos I/O konferencián jelentette be a tavaly ősszel kijött Android 5.0 (Lollipop) utódját, melyet egészen mostanáig egyszerűen csak Android M néven emlegettünk, most pedig kiderült, hogy végül is Android 6.0 Marshmallow néven támad. Az Android 6.0-ból a Google most adta ki a várhatóan ősszel érkező végleges verzió előtti utolsó fejlesztői kiadást, a Samsung pedig végre nyilatkozott azzal kapcsolatban, hogy pontosan mely készülékei kapnak “pillecukros” frissítést az év végéig.

Könnyen kikövetkeztethető módon a lista elején a gyártó legfrissebb, alig néhány napja bejelentett új modelljei figyelnek, vagyis a Galaxy Note 5 és a Galaxy S6 edge+. Természetesen ugyancsak a listán figyel a tavasszal érkezett Galaxy S6, Galaxy S6 Duos és Galaxy S6 edge, illetve a tavaly ősszel debütált Galaxy Note 4, Galaxy Note 4 Duos és Galaxy Note edge phabletek. Ezenkívül pedig a Galaxy Alpha okostelefonok és a Galaxy Tab A tabletek is meg fogják kapni az Android 6.0 update-et.

Ezek a készülékek tehát egész biztosan frissíthetők lesznek, de több mint valószínű, hogy a Samsung a közeljövőben bővíteni fogja majd a listát (például a Galaxy Tab S2-vel), tehát az egyéb mobilokkal és tabletekkel rendelkezőknek sem feltétlenül kell feladni a reménykedést.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik