Mobil

Nehézbombázók: a legsúlyosabb okostelefonok

Lássuk, hogy a közelmúltban érkezett mobilok közül melyek nyomják a legtöbbet a mérlegen!

A mostanság forgalomba kerülő okostelefonok egyre nagyobb méretűek, és ezzel párhuzamosan sajnos a tömegük is szépen lassan egyre nagyobb. Az átlagos készülékek 140-160 grammot szoktak nyomni a mérlegen, de akad néhány abszolút nehézsúlyú versenyző is.

Ilyen például a normál Huawei P8-cal és Huawei P8 Lite-tal együtt bemutatott, de hazánkban sajnos nem forgalmazott Huawei P8 Max, melynek tömege eléri a 228 grammot. Ez persze nem is csoda, hiszen ebben az alig 7 milliméter vastag phabletben egy nem kevesebb mint 6,8 colos képátlójú kijelző teljesít szolgálatot, a 4360 mAh kapacitású akkumulátorról már nem is beszélve.

 

Ugyancsak alaposan le tudja húzni a zsebünket az Asus által nemrégiben piacra dobott ZenFone Zoom, mely a gyártó eddig készített legnehezebb telefonja. A 11,95 milliméter vastag nagyágyú 185 gramm tömegű: az előlapon egy 5,5 colos érintőkijelző található, hátul pedig egy 3x-os optikai zoomos 13 megapixeles kamera figyel.

 

A Huaweinek is van pontosan 185 grammos okostelefonja, mely nem más, mint a tavaly szeptemberben bejelentett Mate 7: ebben a 6 colos képátlójú kijelzővel felvértezett nagyágyúban egy 4100 mAh kapacitású akkumulátor rejtőzik.

 

184 grammos tömegével a Google legfrissebb androidos etalonkészüléke, a Nexus 6 sem kell hogy szerénykedjen. A 6 colos QHD paneles droid nemcsak nehéz, hanem olyan nagy is, hogy Nexus 5-ről csak kevésen váltottak rá.

 

A Samsung sokak által hőn szeretett phablet nagyágyúja, a 2014-es évjáratú Galaxy Note 4 sem tartozik a kicsi és könnyű telefonok közé: a 8,5 milliméter vastag készülék 176 grammot nyom a mérlegen, és fontos előnye, hogy kijelzője nemcsak ujjal, hanem a gyárilag mellékelt cerkával is remekül kezelhető.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik