Mobil

Alkalmazások a szolgáltatótól? 1. rész: magenta megoldások

Sokszor érdemes az alkalmazásboltok átkutatása előtt a mobilszolgáltatónk saját alkalmazásait is végigböngészni ötletes, hasznos appokért. Mostani összeállításunkban a Telekom által kínált lehetőségekből válogatunk.

Természetes, hogy amikor valaki új okostelefont vásárol, azonnal feltúrja a rendszeréhez kapcsolódó alkalmazásboltot hasznos appok után kutatva. Sokszor azonban érdemes körülnézni saját mobilszolgáltatójánál is, hiszen itt teljesen magyar nyelvű, hazai körülményekre szabott megoldásokat lehet találni. Körképünkben most a magenta szolgáltatónál néztünk körül, és a sporttól kezdve a videószerkesztésen át a mobilos fizetésig sok mindent találtunk.

Ha már nyár és fesztivál-időszak, kezdjük egy olyan alkalmazással, amely a legfontosabb emlékek megőrzésére szolgál. A Magisto egy olyan videószerkesztő, amely a felhasználók fotóiból és egyéb képeiből készít rövid, zenei és grafikai effektekkel felturbózott videót. Az ingyenes alapváltozatban a klipek megosztására van lehetőségünk, a havi 990 forintos prémium változatban pedig a hosszabb videók készítésének lehetősége mellett saját készülékünkre is lementhetjük az elkészült filmeket.

Ha a legmelegebb évszak valakinek nem csak a bulizásról, hanem a fittségről is szól, a Futótárs lehet kiváló választás. A teljesen ingyenes app használható akár beszélve is kommunikáló virtuális edzőként. Választhatunk edzéstervet, vagy futhatunk saját tempónkban, rögzíthetjük a mozgásunk útvonalát és adatait. Edzés közben a kedvenc zenéinket is hallgathatjuk közvetlenül az alkalmazásból, amely mellesleg egy részletes versenynaptárat is tartalmaz. Megkereshetjük, milyen versenyeken szeretnénk indulni, melyekről értesítőt is küld, hogy le ne maradjunk a rajtról.

A szolgáltatóval való kapcsolattartás és a még részletesebb információk megszerzése egyaránt könnyebbé válik a Telekom mobilalkalmazásban: ezzel egy sor ügyintézési feladatot közvetlenül a telefonról végezhetünk el sorban állás, vagy tudakozó hívása nélkül. Befizethetjük a számláinkat, hozzáférhetünk a Kapcsolat Kártyánk képéhez, melynek felmutatásával a Telekom partnereknél juthatunk kedvezményekhez, ellenőrizhetjük aktuális pontegyenlegeinket, kedvezményeinket, és egyszerűen odafigyelhetünk arra is, hol tartunk a havi adatkeretünk használatában.

Végül pedig egy könnyítés azoknak, akik a könnyű, nyári ruhák zsebeiben legalább eggyel kevesebb súlyt szeretnének cipelni: a MobilTárca telepítésével otthon hagyhatjuk a pénztárcát. Az összes bank- és hűségkártyánkat, pontgyűjtőnket biztonságban tárolhatjuk a telefonon, és az NFC technológia segítségével egyetlen érintéssel fizethetünk is a telefonnal. Kiegészítő szolgáltatásként koncert- és színházjegyeinket is az alkalmazásban tárolhatjuk. Érdemes azonban odafigyelni, hogy a MobilTárca használatához NFC-képes telefon, és speciális SIM kártya szükséges, melyet a szolgáltatónál lehet beszerezni.

A fenti, és további appokért a Telekom jól strukturált „Alkalmazások” aloldalára érdemes ellátogatni, ahol mobil operációs rendszerekre lebontva találhatjuk meg a számunkra érdekes apróságokat.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik