Mobil

Boltokban a Sony gigantikus 6 colos mobilja

A japán gyártó augusztus közepén dobja piacra vadonatúj phablet készülékét.

A Sony néhány napja jelentette be legújabb hatalmas okostelefonját, a keresztségben Xperia C5 Ultra nevet kapott készüléket, melynek most végre a piaci elérhetőségével kapcsolatban is érkeztek információk. Ezek szerint az újdonság Hongkongban augusztus 14-től, vagyis jövő hét péntektől lesz kapható: az árcédulán 3298 hongkongi dollár, vagyis átszámítva mintegy 120 ezer forintos összeg lesz olvasható.

A 164,2×79,6×8,2 milliméter méretű, illetve 187 gramm tömegű Sony Xperia C5 Ultra egy kereken 6 colos képátlójú érintőkijelzőt tudhat magáénak, mely elsősorban 1920×1080 pixeles Full HD felbontásáról, illetve 367 ppi-s pixelsűrűségéről ismerszik meg. Az oldalain lényegében káva nélküli display mögött egy nyolcmagos 1,7 GHz-es, 64 bites MediaTek MT6752-es chipkészlet teljesít szolgálatot – a RAM 2 GB-os, a belsőmemória 16 GB-os és természetesen microSD memóriakártyás bővíthetőséget is kapunk.

Az Android 5.0 (Lollipop) operációs rendszerű újdonság 2930 mAh kapacitású akkumulátora a gyári adatok szerint mintegy 2 napos üzemidőt tesz lehetővé. Érdekesség, hogy mind a hátoldali, mind pedig a frontkamera 13 megapixeles felbontású, és mindkét fényleső mellett található egy apró LED-segédfény. A villámgyors LTE mobilnetes Xperia C5 Ultra a Sony szokásaitól eltérően ezúttal kivételesen nem vízálló kivitelű.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik