Mobil

Új, középkategóriás HTC mobil érkezik

A kínai hírközlési hatóság túl szószátyár volt, elkotyogtak egy új Desire modellt.

Júliusban a HTC annak rendje és módja szerint beadta egyik legújabb mobiljának prototípusát a TENAA-nak, a kínai hírközlési hatóságnak engedélyeztetésre. Ők pedig valamiért úgy érezték, a kapott információkat meg kell osztaniuk a nagyközönséggel, így sok mindent tudunk a nemsokára megjelenő készülékről.

A tulajdonságai alapján középkategóriás árszinten várható modell egyelőre a Desire 728 néven szerepel (bár lehet, hogy a végleges kiadás majd kap valamilyen szép fantázianevet). Úgy tűnik, az One M9 óta a HTC-nél nagy a szerelem a MediaTek irányában, ismét a kínai gyártó processzorait használják, most az 1,3 gigahertzes MT6753 rendszerchip kerül a készülékházba 2 gigabájt RAM és 16 GB tárhely kíséretében – ez utóbbi szerencsére microSD kártyával tovább növelhető.

A telefon 157,9 x 77,8 x 7,87 milliméteres és 150 grammos, a tömeget minden bizonnyal az előlapi BoomSound hangszórók is növelik. Az 5,5 hüvelykes, 720p felbontású kijelző fölött egy 5 megapixeles, a hátlapon pedig egy vakuval ellátott, 13 megapixeles kamera figyel. A Desire 728 Android 5.1-gyel, és a rajta futó Sense 7 felülettel érkezik, de az árról és a pontos dátumról még nem tudni sokat. Viszont addig egy határozott kattintással még több fotót lehet látni a visszafogott vágykeltőről.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik