Mobil

Gyönyörű képeken a Galaxy Note 5

A legújabb Samsung phabletről vadonatúj, igen látványos renderelt képek bukkantak fel.

A Samsung tavaly szeptember elején a berlini IFA szakkiállításon leplezte le aktuális phablet zászlóshajóját, a még 2015-ben is abszolút tiszteletre méltó tudással rendelkező Galaxy Note 4-et. Nyílt titok, hogy hamarosan, állítólag már augusztus közepén érkezik a sokak által várva várt utód, a Galaxy Note 5, mellyel kapcsolatban mostanság egyre több pletyka kel szárnyra, és ezúttal néhány remek renderelt kép is érkezett róla.

 

A megfelelő számítási teljesítményről a vadonatúj Exynos 7422 chipset gondoskodik, mely az S6-ban lévő elképesztő Exynos 7420-nál is komolyabb produkciót ad elő. Ezenkívül pedig állítólag már a 7430-as SoC tesztjei is javában folynak: ez lesz a gyártó első olyan chipkészlete, melyben a CPU, a GPU, a RAM, a flashmemória és modem is egyetlen tokozáson belül kap helyet. A Super AMOLED kijelző kapcsán pletykák szerint nemrégiben született meg a döntés, hogy idén még nem lépnek előre a 4K felbontásra, hanem megmaradnak QHD szinten.

 

Jól értesült források szerint a Samsung a Galaxy S6 és S6 edge-hez hasonlóan kihagyja a microSD memóriakártyás bővítési lehetőséget a Galaxy Note 5-ből. Ennek az az oka, hogy az új phablet is megkapja az S6-ban debütált UFS 2.0 (Universal Flash Storage) technológiát, mely minden korábbinál gyorsabb belsőmemória használatot biztosít, vagyis a Samsung szerint feltehetően nincs szükség a lassabb microSD memóriakártyák használatára.

 

Az USB Type-C csatlakozó aljzatos, USB 3.1 kompatibilis Galaxy Note 5-ből állítólag nem készül majd lefelé ívelt kijelzős testvérmodell. Érkezik ugyan egy ilyen panellel szerelt telefon, de ez a jelenleg Project Zen név alatt futó, 5,4-5,5 colos készülék a Note 5 alá lesz pozicionálva, így például a chipsete az a hatmagos Qualcomm Snapdragon 808 lesz, mely a nemrégiben bejelentett LG G4-ből lehet ismerős.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik