Mobil

Jön a legvagányabb telefon gitárosoknak

Miniatűr gitárerősítő forma és zenére kihegyezett működés: itt a rock'n'roll mobil!

Zenész főszerkesztőnk súlyos férfikönnyeket hullajtott, amikor először meglátta a telefonról készült fotókat. A készülék a Marshall cég logójával kerül forgalomba, amely talán mobilosoknak nem mondhat sokat, ám zenészeknek és rockereknek annál inkább: a Jim Marshall által alapított legendás cég gyártja a gitáros-körökben alapvetésnek számító erősítőket, a megdöntött felirat pedig mindenki számára garancia a hangerőre, a hangminőségre és a nagybetűs Rockra.

A Marshall London névre keresztelt okostelefon alapvető specifikációit tekintve átlagos, középkategóriás készülék lehetne (4,7 hüvelykes, 720p felbontású kijelző, Snapdragon 410 rendszerchip, 2 GB RAM, 16 GB háttértár, 8 megapixeles hátlapi kamera). De ez mind lényegtelen. Ennek a modellnek ugyanis nem csak a kinézete idézi a klasszikus Marshall erősítők külsejét, de kifejezetten rágyúrtak a telefonról lejátszott hang minőségére is. A szoftveresen feljavított audioélmény mellett adnak hozzá egy jó minőségű Marshall fülhallgatót, a készülék tetején pedig két, arany bevonatú fülhallgató-csatlakozó várja, hogy akár kettesben is hallgathassunk zenét. A két jack aljzat közötti M logós gomb azonnal a zene-könyvtárat nyitja meg, a hangerőt pedig egy szintén aranyozott, stílusosan “tekerős” potméteren állíthatjuk.

Az augusztus végén Nyugat-Európában már kapható telefon ára 590 dollár, tehát körülbelül 168 ezer forint lesz. Nem aprópénz, de az alábbi fotók talán megmagyarázzák egy kevésbé zenész-fejjel gondolkozó olvasónak is, miért lehet beleszeretni a Marshall London mobilba.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik