Mobil

Itt az új iPod Touch, belsejében egy iPhone 6-tal

Sokan az iPhone-ok és iPadek mellett már halottnak hitték az iPod médialejátszókat, pedig itt a legújabb modell.

Vannak, akik csodálkozhatnak azon, hogy még mindig vannak kifejezetten médialejátszásra használt eszközök, miközben az okostelefonok már tökéletesen átvehetik a szerepüket. Még furcsább lehet az, hogy az iPhone-nal folyamatosan bankot robbantó Apple még mindig kitart az iPodok mellett, amik azért évről évre egyre kisebb számban fogynak. Mégis itt a legfrissebb modell a “telefon nélküli iPhone-ból”, nézzük, mit tud!

A most bejelentett legújabb Apple iPod touch megkapta azt a 64 bites A8 chipsetet, mely a tavaly ősszel érkezett iPhone 6-ban és iPhone 6 Plusban is ott figyel, ezenkívül pedig a fejlett M8 mozgás koprocesszor sem hiányzik belőle. A 4 colos Retina kijelzőhöz nem nyúltak hozzá a fejlesztők, ellenben vadonatúj a 8 megapixeles hátoldali kamera, illetve a frontoldali fénylesőt is továbbfejlesztették.

Az iPhone-okról ismerős iOS operációs rendszerű, ötféle színben támadó iPod touch Apple Music kompatibilis, és legolcsóbban 199 dollár (56 ezer forint) ellenében juthatunk hozzá – ezért a pénzért egy 16 GB belsőmemóriás példányt lehet hazavinni. A 32 GB-os modell 249 dollárba (70 ezer forint) kerül, a 64 GB-os példányért 299 dollárt (84 ezer forint) kell fizetni, a 128 GB-os csúcsmodell pedig 399 dollárt (112 ezer forint) kóstál. Ide kapcsolódó hír, hogy az iPod nano és iPod shuffle mostantól három új színben kapható, melyek a következők: “space gray” ezüst és arany.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik