Mobil

Hűségidőn belül is cserélhetnek készüléket a telenorosok

Mostantól a két éves szerződés sem gátja a készülékváltásnak a kék virágos szolgáltatónál.

A Telenor ma jelentette be legújabb programját, amely a lakossági, számlás előfizetők számára érhető el. Ennek alapján a hűségszerződést aláíró ügyfeleknek nem kell kivárniuk a hűségidő végét ahhoz, hogy új készülékre váltsanak.

Christopher Laska, a Telenor vezérigazgatója szerint az új lehetőséget több körülmény is indokolta. Egyrészt azoknak jöhet jól a megoldás, akiknek a hűségidő lejárta előtt elhasználódik, megsérül, vagy elveszik a telefonja, de az is tény, hogy manapság már olyan gyakorisággal jelennek meg új mobilok a piacon, hogy a meglévő, működő eszközöket is egyre többen szeretnék újabbra, még okosabbra cserélni.

A Készülékcsere bármikor programban a hűségszerződésből hátralévő hónapok száma, illetve a hűségszerződésben szereplő tarifacsomag alapján állapítják meg a készülékcsere költségét: minél kevesebb hónap van hátra a hűségszerződésből, annál kedvezőbb áron lehet új mobilra váltani.

Jelentősen csökkentheti a készülékcsere költségét egy előfizető azzal, ha a Telenornál legutóbb vásárolt, működőképes készülékét beszámíttatja. A meglévő okostelefon értékét a típusától és állapotától függően az üzletben határozza meg a Telenor – hiszen egy makulátlan készülék jóval többet ér egy karcosnál. A MyTelenor felületre történő bejelentkezés után ugyanakkor az ügyfél tájékozódhat arról, hogy a legutóbb a Telenornál vásárolt készüléke beszámítható-e a készülékcsere folyamatban.  A meglévő telefon típusának és állapotának megadása után az ügyfelek tájékoztató árajánlatot kaphatnak. Amennyiben nincs beszámítandó készülék, a készülékcsere folyamata akár online is elvégezhető, az új okostelefont pedig futár szállítja ki díjmentesen.

A beszámított telefon értékét új okostelefon vásárlása esetén levonják a készülékcsere díjából. Ha a meglévő telefon értéke magasabb, mint a készülékváltás díja, a fennmaradó összeg az újonnan kiválasztott készülék eleve kedvezményes – a bolti listaárnál jóval alacsonyabb – vételárát is csökkentheti. Arról is az ügyfél maga dönthet, hogy az új készüléket egy összegben, vagy részletre szeretné megvásárolni. Egy jó állapotú, nem karcos 12 hónapos Samsung Galaxy S4 mini okostelefon beszámítása után például a Samsung Galaxy A3 készülék két éves hűséggel, MyTariff L tarifa esetén már 916 Ft-ért elvihető.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik