Mobil

Már nyáron jön a legújabb Samsung csúcsmobil

Úgy tűnik, még a szokásos őszi megjelenésnél is előbb érkezik az új Galaxy Note 5.

Bár a Samsung csúcsmobilok közül “divatfaktor” terén a Galaxy S széria kapja a legnagyobb fókuszt, a tech-guruk és az igazi erőgépeket kedvelők inkább a Note sorozatot szokták az egekig magasztalni. A család aktuális tagjait minden évben az érintőtoll, valamint a hatalmas kijelző teszi igazán vonzóvá, és általában ősszel mutatkoznak be. Legalábbis eddig, ugyanis több forrás szerint az idén érkező Note 5-öt már augusztusban bemutatják.

Ezzel a koreai gyártó beelőzi az év második felének legrangosabb európai kiállítását, és még a berlini IFA előtt megmutatja, mire gyűjthetnek a mobil erőgépek kedvelői. A SamMobile állítólagos belső információkra hivatkozva azt is tudni véli, hogy egy 14 nanométeres technológiával készült Exynos 7422 hajtja majd a telefont, amely egyben a Samsung első ePoP chipsetje. Ez azt jelenti, hogy egyetlen szilikonra kerül a processzor, a memória, a belső tárhely, a modem és a grafikus vezérlő: ez egyrészt gyorsabb és stabilabb működést, másrészt jóval energiatakarékosabb használatot eredményezhet.

A kiszivárgott információk szerint 4 gigabájtnyi rendszermemória kerül a Note 5-be, amelynek hátlapja hasonló lesz majd, mint a “sima” Galaxy S6-é, tehát a lekerekített szélű kijelző itt nem jelenik majd meg. A vízállóságról nincs hír, ellenben a WPC és PMA szabványú vezeték nélküli töltőkkel kompatibilis lesz az eszköz. Egyetlen “szexepilje” veszik oda a Note 5-nek, de ez sem önhibájából: az 1440×2560 képpontos felbontású AMOLED kijelző ugyan továbbra is nagynak számít 5,67 hüvelykes átlójával, csak épp lassacskán a többi gyártó csúcsmobiljai is felnőttek az 5-6 hüvelykes szintre, így már nem lesz olyan különleges, hogy a többi modellhez képest a Note egy hatalmas tepsinek tűnik. Az olasz HDblog.it a fenti adatok alapján már le is modellezte, hogy szerintük milyen lesz majd a Note 5, íme:

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik