Mobil

Időutazás: csúcsmobil retroköntösben

A Samsung ezúttal enyhén retrós, szétnyitható kialakítással párosítja a high-tech belsőt.

A manapság forgalomban lévő okostelefonok mindegyike szinte teljesen ugyanúgy néz ki: adott egy enyhén lekerekített sarkakkal rendelkező téglaforma, melynek előlapján egy méretes érintőkijelző figyel. Ehhez képest 10 évvel ezelőtt még sokkal színesebb volt a piac, hiszen candybar, szétcsúsztatható és szétnyitható készülékek is kaphatóak voltak. A Samsung most ez utóbbi formatervhez tér vissza, immár nem először.

 

A dél-koreai gyártó 2013-ban jött ki a Samsung Galaxy Golden nevet kapott clamshell okostelefonnal, hamarosan pedig egy hasonló formatervű készülékkel, az SM-G9198-cal fog megjelenni a piacon. A kínai hatóságok által már bevizsgált újdonságban két darab 3,91 colos képátlójú és 1280×768 pixeles felbontású kijelzőt található, a motorháztető alatt pedig egy hatmagos 1,8 GHz-es Snapdragon 808-as chipset rejtőzik.

 

A 2 GB RAM-mal és 16 GB flashmemóriával szerelt telefon microSD memóriakártyával bővíthető, ezenkívül pedig említést érdemel még a 16 megapixeles főkamera, az 5 megapixeles kiegészítő kamera, a pulzusmérő, a 4G mobilnet, illetve az Android 5.1.1 szoftver. A 119,7×66,6×16,7 milliméteres készülék várható ára, illetve hivatalos bejelentésének pontos időpontja egyelőre ismeretlen.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik