Mobil

Végre full HD-re vált az Instagram

Lassan leváltják a bélyegméretű képecskéket, az adatkeretünk bánja, a szemünk nem.

Az Instagramot már régóta bombázzák a felhasználók azzal a kéréssel, hogy váltsák le végre az egyre elavultabb, 640×640 képpontos egyen-képméretet. Ahogy szép lassan az okostelefonok kijelzői között is elszaporodnak a full HD felbontásúak, az Instagram apró képkockáit már torzítva láthatjuk a kijelzőkön, így valóban itt az ideje a váltásnak.

A The Verge kiszúrta, hogy ugyan a Facebook által üzemeltetett fotómegosztón még mindig a régi felbontásban láthatók a képek, ám a forráskódból már kiolvasható, hogy minden újonnan feltöltött fotót már 1080×1080 képpontos méretre konvertálva tárol el a rendszer. Ez pedig azt jelenti, hogy nemsokára (vélhetőleg akkor, ha már elegendő számú nagyobb fotót küldtek be a felhasználók) érkezhet az új felület is, akár néhány nap, vagy legfeljebb pár hét múlva.

Ez persze azt is jelenti, hogy mostantól egy fokkal óvatosabban töltögessük fel a képeinket, és nemsokára a barátaink fotóit is körültekintőbben nézegessük Instagramon, hiszen a harmadával nagyobb felbontású fájlok természetesen a mobilnetes adatkeretet is gyorsabban lemerítik. A szépérzékünk viszont mindenképp kap egy buksisimítást, szóval örüljünk.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik