Mobil

Már gyártják a vadonatúj iPhone 6s-t

Néhány hónap múlva itt az aktuális új almás mobil, melyről szépen lassan egyre többet tudhatunk.

Az Apple tavaly szeptemberben leplezte le a 4,7 colos kijelzővel rendelkező iPhone 6-ot, illetve az 5,5 colos paneles iPhone 6 Plust, mely készülékek várhatóan idén szeptemberben kapják meg az utódjaikat. Az érkezőben lévő iPhone 6s páros több újdonságot is felvonultat majd, melyek egyike a jelentősen továbbfejlesztett kamera.

Míg a jelenlegi almás mobilokkal 8 megapixeles fotók készíthetők, addig a 2015-ös új modellel már 12 megapixeles felbontásban fotózhatunk. Jól értesült források szerint a hátoldali főkamera szenzorának beszállítója a japán Sony, és lényeges változás, hogy a képérzékelő nem RGB, hanem RGBW konfigurációjú, hasonlóan a nemrégiben általunk is alaposan letesztelt Huawei P8 főkamerájában lévő szenzorhoz. Ezenkívül pedig arról pletykálnak, hogy a változatlan dual-tone LED-villanót kapó kamera minden korábbinál gyorsabban fog fókuszálni, és immár a 4K felbontásban történő videózásnak sem lesz akadálya.

Az előzetes információk szerint 5 megapixeles frontkamerával, 2 GB RAM-mal és LTE Cat. 6 modemmel felvértezett iPhone 6s párosnak állítólag már meg is kezdődött a próbagyártása. A hivatalosan szeptemberben bemutatkozó új készülékek a várakozások szerint lényegében ugyanúgy néznek ki, mint elődeik, leszámítva azt a különbséget, hogy hajszálnyival vastagabbak lesznek azoknál. Az iPhone 6s várhatóan 0,1 milliméterrel, az iPhone 6s Plus pedig 0,03 milliméterrel lesz vastagabb, ami az új, nyomásérzékelős Force Touch kijelző alkalmazásának következménye.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik