Mobil

Szupervékony kamera a Samsung új rekorder okostelefonjában

A Samsung érkezőben lévő legvékonyabb mobiljában egy minden korábbinál vékonyabb kameramodul található.

A Samsung által az eddigiekben bejelentett legvékonyabb okostelefon az idén év elején érkezett Galaxy A7 volt, melynek vastagsága mindössze 6,3 milliméter. Hamarosan azonban jön egy még ennél is karcsúbb Galaxy: a Galaxy A8 a valaha készült legvékonyabb Samsung okostelefon, és az első olyan Samsung készülék, melynek sikerül becsusszannia a 6 milliméteres határ alá. Ez mindenképpen tiszteletre méltó érték, azonban megjegyzendő, hogy a világ jelenlegi legvékonyabb smartphone-ja még ennél is jóval karcsúbb: a Vivo X5 Max egész pontosan 4,75 milliméter vastag.

 

A hamarosan hivatalosan is bemutatkozó, SM-A8000 típusjelzésű Samsung újdonság 158 milliméter hosszú és 76,77 milliméter széles, az előlapján pedig egy 5,7 colos képátlójú és 1920×1080 pixeles felbontású Full HD Super AMOLED érintőkijelző található. Az Android 5.1 operációs rendszerű készülékben egy középkategóriás nyolcmagos 1,5 GHz-es Snapdragon 615 chipset teljesít szolgálatot, mely 2 GB RAM, illetve 16 GB flashmemória társaságát élvezi.

A microSD memóriakártyával bővíthető és 140 gramm tömegű fémkeretes telefon energiaellátásáról egy 3050 mAh kapacitású akkumulátor gondoskodik, ezenkívül pedig említést érdemel még a villámgyors LTE mobilnet, az 5 megapixeles szelfikamera, illetve a 16 megapixeles hátoldali főkamera. Mivel a készülék rekordvékony kialakítású, egyszerűen nem fért volna bele a Samsung korábbi ISOCELL szenzoros kamerája a maga 6,5 milliméteres vastagságával, illetve a Sony IMX240-es modulja sem. Éppen ezért egy új kamerát fejlesztett ki a cég: az LSI3P3 típusjelzésű és 1 mikronos pixelméretű újdonság 23 százalékkal vékonyabb az elődeinél, és így az 5 milliméteres vastagsága révén már bepréselhető az A8-ba.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik