Mobil

Galaxy S6 active: máris boltokban a kemény legény

A Samsung megkezdte a strapabíró kialakítású új okostelefon kereskedelmi forgalmazását.

A Samsung március elején jelentette be a Galaxy S6 csúcsmobilt, melynek néhány napja Galaxy S6 active néven mutatkozott be a strapabíró új változata. Az Android 5.0.2 (Lollipop) operációs rendszerű készülék forgalmazása az USA-ban már meg is kezdődött: az AT&T szolgáltatónál előfizetés nélkül 695 dollárba kerül a telefon, mely két éves hűség vállalása esetén 199 dollár ellenében vihető haza. Azt egyelőre sajnos nem tudni, hogy az S6 Active a világ más részein, így például nálunk mikor és milyen áron jelenik meg a boltokban.

 

A hivatalos IP68-as minősítéssel rendelkező újdonság minden további nélkül elvisel egy 1,5 méteres mélységben megejtett 30 perces merülést, a MIL-STD-810G katonai szabvánnyal történő kompatibilitás pedig garanciát jelent arra, hogy egy véletlen leejtés, vagy hirtelen hőmérsétkletváltozás se tegyen kárt a készülékben.

 

A Galaxy S6-ból már ismerős lehet a kiváló minőségű 5,1 colos QHD érintőkijelző, illetve az elképesztő tempót diktáló Exynos 7420 chipset, és remek hír, hogy az akkumulátor ezúttal nem kevesebb mint 3500 mAh kapacitású, ami az alapmodellhez képest mintegy 40 százalékos növekményt jelent. A vezeték nélküli tölthetőség adott, viszont az akksi sajnos nem cserélhető házilagosan, ezenkívül pedig microSD memóriakártyás bővítési lehetőséget sem kapunk. A RAM 3 GB kapacitású, a flashmemória 32 GB-os, a kamerák pedig 16, illetve 5 megapixeles felbontásúak.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik