Mobil

Itt a HTC One ME: világelső chipset, QHD kijelző

A tajvani gyártó legfrissebb high-end mobiljában a MediaTek legújabb chipsete teljesít szolgálatot.

A HTC Kínában jelentette be legújabb felsőkategóriás okostelefonját, a One ME-t: a háromféle színváltozatban készülő mobil a világon elsőként kapta meg a MediaTek vadonatúj Helio X10 chipsetét. Ez a 64 bites SoC nyolc darab 2,2 GHz-es órajelű Cortex-A53 processzormaggal rendelkezik, és a HTC 3 GB RAM-ot, valamint 32 GB flashmemóriát pakolt mellé, de ezenkívül természetesen microSD memóriakártyás bővítési lehetőséget is kapunk (maximum 2 TB-os microSDXC).

 

A 151x72x9,7 milliméter méretű újdonság 155 grammot nyom a mérlegen. Az előlapot egy 5,2 colos képátlójú érintőkijelző uralja, mely a mai elvárásoknak megfelelően 2560×1440 pixeles QHD felbontással rendelkezik, így a pixelsűrűség nem kevesebb mint 565 ppi. A 2840 mAh kapacitású akkumulátorral szerelt készülék előlapján egy 4 megapixeles UltraPixel kamera található (f2, 27 mm), hátul pedig egy dupla LED-segédfényes és 4K videófelvevős, 20 megapixeles fényleső kapott helyet (f2,2, 28 mm).

 

Említést érdemel továbbá a remek sztereó BoomSound hangzás, a Dolby Surround támogatás, a dupla SIM-slot, a dual-band Wi-Fi, a Bluetooth 4.1, az NFC, illetve a villámgyors LTE mobilnet. A HTC One ME várható árát egyelőre sűrű homály fedi, és egyelőre abban is csak bízni tudunk, hogy a HTC nemcsak Ázsiában, hanem Európában is forgalmazni fogja a telefont.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik