Mobil

LG G4 a hazai boltokban: mikor, hol és mennyiért?

A hazai mobil szolgáltatókat kérdeztük arról, hogy mikor kezdik meg az új csúcsmobil forgalmazását.

Az LG április végén Londonban leplezte le tavalyi nagysikerű okostelefonjának, a G3-nak az utódját, a G4-et, melyet ezen a nemzetközi rendezvényen mi már ki is tudtunk gyorsan próbálni. A sokak által várva várt készülék hazai sajtóbemutatójára a múlt hét elején került sor, és nem sokkal később mi már részletes teszttel szolgáltunk a G4-ről, mely napokon belül végre a magyar boltokba is meg fog érkezni.

Kérdésünkre a Telekom sajtóosztálya azt nyilatkozta, hogy a cég üzleteiben és weboldalán június 8-tól kezdődően lesz megvásárolható, illetve rendelhető az LG G4, mely barna és fekete bőrhátlapos változatban lesz elérhető, az árakkal kapcsolatban viszont egyelőre még nem tudott pontos információkkal szolgálni a magenta színekben pompázó operátor.

A Telenortól megtudtuk, hogy az LG G4 várhatóan június 4-én érkezik meg a szolgáltató boltjaiba, és az első vásárlók egy LG Tone Bluetooth headsetet is kapnak ajándékba. Érdekesség, hogy egy a G Flex 2-éhez hasonló telenoros akció keretein belül a G4-et vásárlók a vásárlást követő egy évben egy alkalommal teljesen ingyen és bérmentve cseréltethetik majd ki telefonjuk esetlegesen betört kijelzőjét. A készülék hivatalos listaára 233990 forint, XS tarifakategóriában vásárolva 175990 forintot kérnek el érte, ha pedig XXL tarifakategóriában csapunk le rá, akkor már 58990 forint ellenében hazavihető. Hűség nélküli pre-paid csomagban 187990 forintos áron lesz kapható a telefon.

A Vodafone sajtóosztálya kérdésünkre annyit közölt, hogy az LG G4 a jövő héttől lesz elérhető a cégnél, még pedig fekete bőrhátlapos változatban.

 

Ahogy arról már beszámoltunk, az alapmodell műanyag hátlappal rendelkezik, a nála néhány ezer forinttal drágább kiadás mellé pedig egy valódi bőrből készült hátlap és egy aranyszínű hátlap lesz gyárilag csomagolva. Magyarországon első körben hivatalosan a barna és a fekete bőr hátlapos változat lesz kapható, de a harmadik negyedévben várhatóan érkeznek majd az egyéb színű hátlapok is, melyeket a G4 tulajok könnyen cserélgethetnek majd a készüléken. A G4 mellé sajnos hazánkban sem jár majd alapáron Quick Charge 2.0 hálózati töltő, vagyis amennyiben szélsebes töltésre vágyunk, akkor bizony utólag kell majd beszereznünk egy ilyen készséget. Ezzel szemben viszont jó hír, hogy minden G4 dobozban ott figyel majd egy kiváló QuadBeat 3 füles – a telefon kártyafüggetlen kezdőára várhatóan 200 ezer forint magasságában fog alakulni.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik