Mobil

Elképesztő videófelvevő az új csúcsmobilban

A Sharp szerint a legfrissebb készüléke új etalon lesz mobil slo-mo videózás fronton.

A keresztségben Sharp Aquos ZETA SH-03G nevet kapott legújabb okostelefon elsősorban szupervékony keretes kijelzőjéről ismerszik meg: az LCD mellett lényegében alig található úgymond kihasználatlan felület. Az előlapot egy 5,5 colos képátlójú és 1920×1080 pixeles felbontású IGZO érintőkijelző uralja, mely a gyártó közlése szerint rendkívül alacsony fogyasztású, és többek közt ennek is köszönhető, hogy a 3000 mAh kapacitású akkumulátor révén akár két napos üzemidő is elérhető.

 

A színes oldalsó LED-ekkel ékesített készülék hátoldalán egy 13 megapixeles felbontású kamera található, melynek f1,9-es fényerejű optikáját a Ricoh segítségével fejlesztették ki, és amely többek közt optikai képstabilizátort is felvonultat. A gyártó kiemelten büszke a kamera slo-mo videófelvevő képességeire: 480p felbontás mellett akár 210 képkocka/másodperces sebesség is választható, amit aztán interpolált módon egészen 2100 fps-ig lehet növelni.

 

Az Android 5.0 (Lollipop) operációs rendszerű készülék “agya” egy nyolcmagos 64 bites Qualcomm Snapdragon 810-es chipkészlet, mely 3 GB RAM, illetve 32 GB flashmemória társaságát élvezi. A vízálló kivitelű, DTS hangzású és hátsó ujjlenyomat szenzoros Sharp Aquos ZETA SH-03G sajnos csak Japánban kapható, de valamilyen formában egyszer talán hozzánk is eljut majd.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik