Mobil

Gyorsan feltölthető az LG G4, de csak opcionálisan

Az LG legfrissebb csúcsmobiljáról most kiderült, hogy mégiscsak támogatja a gyorstöltést.

Az LG április végén jelentette be aktuális zászlóshajó kategóriás okostelefonját, a boltok polcain május végén felbukkanó G4-et, melyet mi már a londoni bejelentéskor ki tudtunk próbálni. A készülékről eddig úgy tudtuk, hogy hivatalosan nem támogatja a Qualcomm Quick Charge 2.0 technológiát, vagyis az akkumulátorát nem lehet villámgyorsan feltölteni, most azonban kiderült, hogy ez nem egészen így van.

 

Az LG ugyanis arról számolt be, hogy a G4-ben lévő hatmagos Qualcomm Snapdragon 808-as chipkészlet Quick Charge 2.0 kompatibilis, és ennek megfelelően a készülék akkumulátora is villámgyorsan feltölthető. A dolog egyetlen szépséghibája, hogy a G4 mellé sajnos nem jár majd alapáron Quick Charge 2.0 hálózati töltő, vagyis amennyiben szélsebes töltésre vágyunk, akkor bizony be utólag kell majd beszereznünk egy ilyen készséget.

 

Az LG mindezt úgy kommunikálja, hogy a gyorstöltés egy “nice-to-have”, nem pedig egy “must-have” funkció, mivel a G4 3000 mAh kapacitású akkumulátora bármikor könnyen cserélhető. Kíváncsiak vagyunk egyébként, hogy egy a 200 ezer forintos kezdőárú készülék mellé csomagolt Quick Charge 2.0-képes töltő vajon mekkora extra kiadást jelentene a gyártó számára.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik