Mobil

Bajban a HTC – nem fogy a One M9 csúcsmobil

A tajvani gyártó eladási mutatói minden várakozást alulmúlnak, ami főleg az új zászlóshajó rossz szereplésének tudható be.

A HTC bejelentette, hogy idén áprilisban csak mintegy 440 millió dolláros forgalmat bonyolított le, ami az előző esztendő hasonló időszakához képest nem kevesebb mint 38,7 százalékos visszaesést jelent. Idén márciusban egyébként 650 milliós forgalma volt a cégnek, a visszaesés ezen hónaphoz képest is több mint 32,4 százalékos.

Tajvani elemzők szerint a vártnál gyengébb forgalmi adatok annak tudhatók be, hogy a cég nemrégiben bejelentett, illetve piacra dobott 2015-ös csúcskészüléke, a One M9 nem túl kelendő. Míg a nagy rivális Samsung Galaxy S6 és S6 edge kiválóan fogy, addig a HTC One M9-et rengeteg kritika éri a Snapdragon 810-es chipset melegedési problémái, illetve a kamera nem túl jó képminősége miatt.

Becslések szerint az idei év folyamán mintegy 4,5 millió HTC One M9 kerül forgalomba, ami jelentős csökkenést jelent a One M8 első éves 8 milliós, illetve a One M7 ugyancsak első éves 7 milliós eredményéhez képest.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik