Mobil

A Samsung visszavette az első helyet az Apple-től

Lássuk, hogy jelenleg milyen erőviszonyok uralkodnak az okostelefon világpiacon!

A közelmúltban sokakat alaposan meglepett a hír, miszerint 2014 utolsó negyedévében nem a sokáig piacvezető Samsung, hanem örök riválisa, az Apple adta el a legtöbb okostelefont. Most pedig beérkeztek a 2015 első negyedévére vonatkozó adatok, melyek szerint ismét a Samsung a világ legnagyobb smartphone gyártója.

A Strategy Analytics piackutató cég közlése szerint a dél-koreai Samsung idén az első három hónapban mintegy 83,2 millió készüléket adott el, a piaci részesedése pedig a 24,1 százalékra tehető. Megjegyzendő, hogy tavaly ilyenkor még 31,2 százalékon állt a Samsung, 2014 utolsó negyedévére pedig 19,6 százalékra esett vissza. Az amerikai székhelyű Apple 2015 első negyedévében 61,2 millió okostelefont értékesített, ily módon pedig egy körülbelül 17,7 százalékos szeletet hasított ki magának a piaci tortából – az Apple egy évvel ezelőtt még csak 15,3 százalékos piacrésszel bírt.

A képzeletbeli dobogó harmadik fokára a Motorolát nemrégiben bekebelezett kínai Lenovo található a maga 5,4 százalékos piacrészével, a negyedik pedig a kereken 5 százalékos és ugyancsak kínai központú Huawei.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik