Mobil

A nagy nap: ma érkezik az LG G4 csúcsmobil

Ma este végre hivatalosan is lehull a lepel az LG sokak által várva várt új zászlóshajó modelljéről - a nemzetközi bejelentésen mi is ott leszünk.

Az LG tavaly május végén jelentette be, majd pedig júliusban dobta piacra aktuális csúcsmobilját, a G3-at, melynek ma este mutatkozik be az utódja, könnyen kikövetkeztethető módon G4 néven. Mivel a gyártó az elmúlt hetekben rengeteg infót elárult az újdonsággal kapcsolatban, mára tulajdonképpen nem sok titok maradt.

 

Kijelző fronton marad az 5,5 colos képátló és a QHD felbontás, viszont növekszik a fényerő és a színtér terjedelem, ezenkívül pedig állítólag egy nagyon lágy, 3 méteres rádiuszú íveltséget is kap a Gorilla Glass 4 védelmet élvező Quantum IPS LCD. A motorháztető alatt komoly változásoknak lehetünk tanúi, hiszen az elődben lévő négymagos Snapdragon 801-es chipset helyét átveszi a jóval komolyabb teljesítményű, bár a G Flex2-ben ott figyelő nyolcmagos Snapdragon 810-nél mindenképpen szerényebb tudású (és kevésbé megelegedő) hatmagos Snapdragon 808. A RAM 3 GB-os kapacitású, a 32 GB-os belsőmemória pedig szokás szerint microSD-vel bővíthető.

 

Az akkumulátor változatlanul 3000 mAh kapacitású és természetesen akár vezeték nélküli töltővel is pumpálható. A frontkamera felbontása 2-ről 8 megapixelre nő, az optikai képstabilizátoros hátsó fényleső pedig 13 helyett 16 megapixeles, de ennél fontosabb, hogy a fényereje f1,8-ra nő, illetve, hogy végre manuális beállítási lehetőségeket is kapunk. Az LG UX 4.0 felhasználói felület a korábbiaknál is egyszerűbb kezelhetőséggel kecsegtet, ezenkívül pedig említést érdemel még az opcionális dupla SIM-slot, a Bluetooth 4.1 és NFC támogatás, illetve a villámgyors LTE mobilnet. A G3-nál némileg szélesebb és hosszabb, akár valódi bőrből készült hátlappal is elérhető G4 várható ára egyelőre ismeretlen – a forgalmazás Dél-Koreában várhatóan már holnap megkezdődik.

 

 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik