Mobil

Galaxy S6 külcsínű pengevékony tabletek a Samsungtól

A dél-koreai gyártó hamarosan le fogja leplezni vadonatúj szuperkarcsú csúcskategóriás táblagépeit.

A Samsung tavaly év közepén nagyott durrantott azzal, hogy bejelentette a riválisoktól eltérően nem LCD, hanem elképesztően kontrasztos Super AMOLED érintőkijelzőtt kapott Tab S termékcsaládot, melyben ugyebár egy 8,4 colos és egy 10,5 colos modell található. Ezek a high-end kategóriás termékek igen jól fogynak, így nem csoda, hogy hamarosan érkeznek az utódmodellek.

A legfrissebb pletykák arról szólnak, hogy a Tab S2 sorozat modelljei még a rivális Apple iPad Air 2-nél is vékonyabbak lesznek, vagyis vastagságuk nem éri el a 6,1 millimétert. Egyes források egész konkrétan 5,5 milliméteres vastagságról tesznek említést, azt viszont egyelőre nem tudni, hogy a szupervékony kivitel miatt mennyire csökken majd az akkumulátor kapacitása. Az állítólag a Galaxy S6 okostelefonra hajazó designt kapott fémkeretes újdonságok közül a kisebbik várhatóan 8 colos, a nagyobbik pedig állítólag 9,7 colos Super AMOLED panelt vonultat fel, melyek közös vonása a 16:9 helyett ezúttal 4:3-as képarány.

Míg a Samsung által eddig favorizált 16:9-es tabletek értelemszerűen a szélevásznú multimédiás tartalmak fogyasztásához ideálisak, addig az eddig főleg az Apple által promótált 4:3-as példányok olvasáshoz jobbak. Megjegyzendő, hogy a Google által nemrégiben bejelentett és a HTC által gyártott Nexus 9 készülék is 4:3-as képaránnyal bír, csakúgy, mint a mostanság debütált Samsung Galaxy Tab A.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik