Mobil

Fókuszban a Galaxy S6 elképesztő kijelzője

A Samsung legfrissebb csúcsmobiljában az iparág legjobb minőségű képmegjelenítője található.

A Samsung két hete kezdte meg a Galaxy S6 és S6 edge nemzetközi forgalmazását, és lassan egy hete már hazánkban is kapható a két csúcsmobil. A koreai gyártó mostanság szinte naponta publikál egy-egy új videót az S6-tal kapcsolatban, melyek közül a legfrissebb példány a készülék gyönyörű érintőkijelzőjére fókuszál, íme:

 

És akkor most egy kicsit mélyedjünk jobban bele az S6 kijelző témába: immár minden S6 tulajnak abban a vizuális orgiában lehet része, melyben tavaly még csak a limitált szériában piacra dobott S5 LTE-A tulajoknak volt részük: 5,1 colos képátlón immár nem 1920×1080, hanem 2560×1440 pixelt kapunk, melynek köszönhetően a standard S5-féle 432-ről 577 ppi-re katapultált a pixelsűrűség. A Super AMOLED technológiájú, gyémánt PenTile mátrixos panel a DisplayMate alapos tesztjei szerint a világ legjobb mobilkijelzője, még pedig a Note 4 5,7 colos hasonló képmegjelenítőjével holtversenyben.

 

Az előlap közel 72 százalékát uraló kijelzőn pixeleket egyáltalán nem látni, a betekintési szögek hatalmasak, a színek helyesek, a kontrasztarány lényegében végtelen, ezenkívül pedig az erős napsütés melletti leolvashatósággal sincsenek gondok. Képernyőmódból a következő négy áll a rendelkezésünkre: adaptív, mozi, fénykép és alapvető. A betűméret hét fokozatban állítható, ötféle betűtípus közül lehet választani, feloldási effektből kétfélét (vízcsepp, gyöngyöző buborék) kapunk, és az alap témán kívül két extrát (pink, space) is pakolt a telefonra a Samsung. Érdekesség, hogy a készülék legdrágább komponense a kijelző, melynek bekerülési költsége mintegy 85 dollár (24 ezer forint, S6 edge, duplán ívelt panel).

Ajánlott videó

Olvasói sztorik