Mobil

Milyen lesz a Samsung Galaxy S7 és a Note 5?

Nehogy azt gondoljuk, hogy a Galaxy S6-ot követően a Samsung egyszerűen csak ülni fog a babérjain.

Míg a Galaxy S5 tavaly igen csúfos kudarcot vallot, addig a Galaxy S6 idén várhatóan igen komoly eladási darabszámokat fog produkálni, hiszen nem egyszerűen csak tele van pakolva a legújabb hardveres fejlesztésekkel, hanem emellett még jól is néz ki és a minőségével sincsenek problémák. A múlt tehát az S5, a jelen az S6, a jövő pedig már az S7, melyről nemrégiben felröppentek az első pletykák.

Ezen pletykák egy része arról szól, hogy míg a Samsung jelenleg lényegében teljesen szabványos ARM Cortex processzormagokat használ az egyébként abszolút sebességbajnok legújabb Exynos 7420-as chipsetében, addig a készülőben lévő utódban már saját fejlesztésű magokat fog alkalmazni. Ennek az egyelőre meglehetősen titokzatos újdonságnak a fejlesztése egyébként állítólag már négy éve folyik, és a Samsung gőzerővel azon munkálkodik, hogy ahogy az Exynos 7420 simán elverte a Qualcomm-féle Snapdragon 810-et, úgy az utód hasonlóképp két vállra fektesse majd az érkezőben lévő Qualcomm Snapdragon 820-at.

Iparági források ezenkívül tudni vélik, hogy a 2016 elején bemutatkozó Galaxy S7-ben flexibilis érintőkijelző kap helyet, melyhez hasonló, üveg- helyett műanyagalapú P-OLED panellel nemrégiben a rivális LG által gyártott G Flex2-ben is találkozhatunk. Ez tehát a most még viszonylag távoli jövő, ősszel pedig érkezni fog a Galaxy Note 5, mely várakozások szerint a Galaxy S6 edge-ben lévőhöz hasonló, duplán meghajlított érintőkijelzőt fog kapni, egyes pletykák szerint már nem is QHD, hanem valódi Ultra HD felbontással és 762 ppi-s pixelsűrűséggel, melynek értelmét persze nehéz lesz megmagyarázni…

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik