Mobil

80 ezer forintból gyártanak le egy Galaxy S6 edge-et

A koreai gyártó új csúcsmodelljének előállítási költsége rekord magasságokba tör.

Az IHS kutatócég készített egy igencsak érdekes BOM (Bill Of Materials) becslést a kereskedelmi forgalomban mostanság debütáló Galaxy S6 edge csúcsmobilról. Ebből kiderül, hogy a 64 GB-os Galaxy S6 edge legyártása körülbelül 290 dollárjába (80 ezer forint) kerül a Samsungnak. Fontos megjegyezni, hogy ebben a gyártási- és anyagkiadásokat magában foglaló összegben nincsenek benne a különböző fejlesztési és licenc költségek, illetve a csomagolással kapcsolatos, illetve szállítási és marketing kiadások.

A Samsung Galaxy S6 edge előállítása igen drágának mondható, hiszen például egy hasonló kategóriás iPhone 6, illetve iPhone 6 Plus BOM összege sem haladja meg a 250, illetve 260 dollárt. Ezenkívül pedig említést érdemel, hogy a Galaxy S5 előállítása tavaly 256 dollárba került, tavaly előtt pedig a Galaxy S4 egyes darabjait még 244 dollárból gyártották le.

A nemrégiben általunk is alaposan letesztelt S6 edge legdrágább alkatrésze nem meglepő módon a duplán ívelt Super AMOLED érintőkijelző, mely nem kevesebb mint 85 dollárt kóstál. Az Exynos 7420-as szuper chipset 29 dollárba, a 3 GB DDR4 RAM 27 dollárba, a 64 GB-os flashmemória pedig 25 dollárba kerül.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik