Mobil

Érkezőben a Sony Xperia Z5 csúcsmobil

Egyelőre még az Xperia Z4 sem lett bejelentve, de máris annak utódjáról pletykálnak.

A Sony az idei márciusi Mobil Világkongresszuson a korábbi szokásától eltérően nem jelentett be felsőkategóriás okostelefont, így a sokak által várva várt Xperia Z4-re előreláthatólag egészen a szeptemberi IFA szakkiállításig várnunk kell. Az eddig kiszivárgott információk és fotók alapján elmondható, hogy a Z4 nem hoz túl sok változást a Z3-hoz képest, azonban jó hír, hogy érkezőben az állítólag teljesen újragondolt Z5 (illetve a Z5 Compact és Z5 Ultra).

Jól értesült források szerint a Sony várhatóan 2016 legelején, valószínűleg a CES-en leplezi majd le az Xperia Z5-öt, mely az eddig érkezett Xperia Z modellekétől jelentősen eltérő designnal fog támadni. Míg az Xperia Z4 állítólag csak opcionálisan kap QHD felbontású kijelzőt, addig az Xperia Z5 már csak és kizárólag ilyen 2560×1440 pixeles panellel lesz kapható. A motorháztető alatt várhatóan a Qualcomm vadonatúj Snapdragon 820-as chipsete landol majd, mely nem kevesebb mint 4 GB RAM társaságát élvezi majd.

Jó hír, hogy teljesen megújul a készülék főkamerája, az viszont már kevésbé jó hír, hogy optikai képstabilizátor még ebben az új fénylesőben sem lesz. Jól értesült források szerint a Sony leghamarabb csak 2017-ben ad majd ki OIS-képes kamerás okostelefont.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik