Mobil

LG G4: minden kiderült a valódi bőrös szupermobilról

Az opcionálisan minőségi bőrhátlappal támadó készülékről most már szinte mindent tudni lehet.

Az LG április 28-án mutatja majd be a G3 sokak által várva utódmodelljét, a G4-et, melyről az elmúlt két hétben rengeteg részletet árult el a gyártó, most pedig valamilyen úton-módon számos újabb információ és fotó szivárgott ki a készülékről.

 

Méretét és felbontását tekintve a G4 kijelzője semmit sem változik a G3-ban lévő elődjéhez képest, vagyis marad az 5,5 colos képátló, illetve a 2560×1440 pixeles felbontás, melynek kombinációja 538 ppi-s pixelsűrűséget eredményez. Ellenben az IPS LCD technológiájú “Quantum” panel 50 százalékkal magasabb kontrasztaránnyal, 30 százalékkal nagyobb fényerővel, illetve szebb színekkel támad. Az elődjénél vékonyabb display ezenkívül kevesebbet is fogyaszt, az Advanced In-Cell Touch technológia révén pedig az érintésérzékenységén is javítottak egy keveset. Ez utóbbinak köszönhetően a kijelző még akkor is minden további nélkül kezelhető, ha esetleg vízcseppek találhatók a felületén.

 

Míg a G3 hátsó kamerájában egy 13 megapixeles képérzékelő található, addig a G4-ben már egy 16 megapixeles felbontású, “áttörő képességű” szenzor figyel, melyet házon belül az LG Innotek fejlesztett ki. Az f1,8-as objektív és az újgenerációs képérzékelő révén a G4 kamerája mintegy 80 százalékkal több fényt képes magába engedni, mint a G3 fénylesője. Arról sajnos egyelőre nincs információnk, hogy a szenzor esetleg nagyobb méretű is lett-e, illetve, hogy az optikai képstabilizátort és a lézerfókuszt is sikerült-e továbbfejleszteni. Az viszont mindenképpen jó hír, hogy a kamera felhasználói felülete végre manuális beállítási lehetőségeket is fel fog vonultatni. A frontkamerát sem hagyta érintetlenül az LG, melynek eredményeképp a felbontás 2 megapixelről 8 megapixelre katapultál, illetve egy ultravékony infravörös szűrőt is pakoltak a szenzor elé. Ez utóbbi az ígéretek szerint a korábbiaknál természetesebb és valósághűbb színű felvételek elkészítését teszi lehetővé.

 

A 149,1×75,3×8,9 milliméter méretű, illetve egyelőre ismeretlen tömegű G4 többféle színváltozatban, illetve akár valódi bőrrel borított hátlapos verzióban is kapható lesz. Az energiaellátásról egy könnyen cserélhető, 3000 mAh kapacitású akkumulátor gondoskodik, ami mellett többek közt egy microSD slot is található. A RAM 3 GB kapacitású, a megfelelő számítási teljesítményről pedig valószínűleg a G Flex2-ben debütált Snapdragon 810-es, vagy esetleg 808-as Qualcomm chipset gondoskodik.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik