Mobil

Magyarországra jön a vadonatúj HTC One M8s

A tajvani gyártó tavalyi csúcsmobiljának idei ráncfelvarrt új kiadása hamarosan megérkezik hazánkba.

A HTC tavaly tavasszal dobta piacra a One M8 típusjelzésű csúcskategóriás okostelefont, melynek nemrégiben One M9, illetve One M9+ néven mutatkoztak be az utódjai, illetve néhány napja lehullott a lepel a One M8s típusjelzésű ráncfelvarrt kiadásáról is. Az eredeti M8-hoz képest más chipsetet, jobb kamerát és combosabb akksit kapott M8s-sel kapcsolatban friss hír, hogy a készülék április végétől hazánkban is hivatalosan kapható lesz, az árával kapcsolatban azonban egyelőre még nem nyilatkozott a HTC hazai képviselete.

A HTC One M8s 146,4×70,6×9,5 milliméter méretű, illetve 160 gramm tömegű, előlapját pedig egy kereken 5 colos képátlójú és 1920×1080 pixeles Full HD felbontású érintőkijelző uralja. A számítási feladatok elvégzése egy 64 bites Qualcomm Snapdragon 615-ös chipsetre van rábízva, mely elsősorban négy darab 1,7 GHz-es magjáról, négy darab 1 GHz-es magjáról, illetve Adreno 405-ös grafikusgyorsítójáról ismerszik meg. A RAM 2 GB kapacitású, a 16 GB-os flashmemória pedig microSD memóriakártyával bővíthető.

 

A hátoldali főkamera lelke egy 13 megapixeles felbontású szenzor, illetve egy 28 milliméteres nagylátószögű, illetve f2-es fényerejű optika, a frontkamera révén pedig maximum 5 megapixeles szelfik készíthetők. A 2600-ról 2840 mAh kapacitásúra növelt akkumulátor mellett említést érdemel még az LTE mobilnet, az ac Wi-Fi, a 4.1-es Bluetooth, a nanoSIM-slot, illetve a Sense felhasználói felülettel megspékelt Android 5.0 (Lollipop) szoftver. A HTC One M8s kártyafüggetlen ára az Egyesült Királyságban 379 font (155 ezer forint).

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik