Mobil

Túl a csúcson: itt a HTC One M9+

Ma reggel hivatalosan is bemutatkozott a HTC legújabb abszolút felsőkategóriás okostelefonja.

A HTC március elején jelentette be idei csúcsmobilját, a One M8-at váltó One M9-et, mely sokak számára enyhén csalódást keltett. Az elmúlt hetekben aztán megannyi pletykát lehetett hallani arról, hogy érkezni fog egy a One M9 fölé pozícionált HTC modell, és a mai napon végül is bemutatkozott ez a keresztségben One M9+ nevet kapott flagship készülék.

Míg a One M9-ben egy kereken 5 colos képátlójú és 1920×1080 pixeles Full HD felbontású érintőkijelző található, addig a One M9+ egy 5,2 colos méretű és immár a mai elvárásoknak maximálisan megfelelő, 2560×1440 pixeles QHD felbontású display kapott helyet. Ennek megfelelően a pixelsűrűség 441 ppi-ről 565 ppi-re katapultált.

 

A 151x72x9,6 milliméter méretű, Kínában debütált újdonság “agya” egy nyolcmagos MediaTek MT6795T chipset, melynek CPU-i 2,2 GHz-es órajelen ketyegnek és 3 GB RAM, illetve 32 GB flashmemória társaságát élvezik. Az Android 5.0 operációs rendszerű, illetve Sense 7 felhasználói felületű One M9+ kapcsán említést érdemel továbbá a dupla LED-segédfényes 20 megapixeles hátoldali Duo Camera, az UltraPixel szelfikamera, a kiváló BoomSound hangzás, a Dolby Surround támogatás, illetve a Home gombba integrált ujjlenyomatszenzor. A háromféle színváltozatban gyártott új csúcsmobil várható ára egyelőre ismeretlen.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik