Mobil

Bemutatták az LG G4 elképesztő kijelzőjét

A dél-koreai gyártó már javában azon fáradozik, hogy rendesen felkeltse az érkezőben lévő G4 iránti érdeklődést.

Az LG tavaly május végén jelentette be aktuális csúcsmobilját, a G3-at, melynek utódjával kapcsolatban régóta folyik a pletykálgatás, néhány napja pedig már azt is tudjuk, hogy a G4 hivatalosan április 28-án fog bemutatkozni, még pedig Isztambulban, Londonban, New Yorkban, Párizsban, Szingapúrban és Szöülban egy időben. Az LG most pedig egy újabb lépést tett G4 ügyben.

Történt ugyanis, hogy a gyártó bejelentett egy vadonatúj high-end kategóriás okostelefon kijelzőt, mellyel kapcsolatban nyílt titok, hogy a G4-ben lesz először megtapogatható. Méretét és felbontását tekintve a panel semmit sem változik a G3-ban lévő elődjéhez képest, vagyis marad az 5,5 colos képátló, illetve a 2560×1440 pixeles felbontás, melynek kombinációja 538 ppi-s pixelsűrűséget eredményez. Ellenben az IPS LCD technológiájú panel a gyártó közlése szerint 50 százalékkal magasabb kontrasztaránnyal, 30 százalékkal nagyobb fényerővel, illetve szebb színekkel támad.

Az elődjénél vékonyabb display ezenkívül kevesebbet is fogyaszt, az Advanced In-Cell Touch technológia révén pedig az érintésérzékenységén is javítottak egy keveset. Ez utóbbinak köszönhetően a kijelző még akkor is minden további nélkül kezelhető, ha esetleg vízcseppek találhatók a felületén.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik