Mobil

Ha olcsón szeretne egy korrekt okostelefont

Ez a széles tömegeknek szánt vadonatúj készülék elérhető áron kínál teljesen vállalható produkciót.

A Sony február közepén jelentette be az Xperia E4 típusjelzésű új készüléket, mely nem más, mint egy nagyméretű kijelzővel szerelt alsó-középkategóriás okostelefon. A nemrégiben általunk is alaposan letesztelt készülékből sajnos kimaradt az LTE adatátvitel, mely azonban a február végén debütált Xperia E4g testvérmodellben már ott figyel, még pedig a kicsit gyorsabb chipset és a némileg kisebb kijelző mellett. Jó hír, hogy az E4-et követően immár az E4g is felbukkant az európai kereskedésekben, és 129 eurós ára révén csak minimálisan drágább az E4-nél.

 

A 133x71x10,8 milliméter méretű, illetve 135 gramm tömegű készülékbe egy 4,7 colos képátlójú IPS LCD érintőkijelző került, mely mindössze 960×540 pixeles felbontású, ily módon pedig a pixelsűrűsége alig 234 ppi. A 64 bites MediaTek MT6732 chipsetben négy darab 1,5 GHz-es órajelű Cortex-A53 processzormag, illetve egy Mali-760MP2 grafikusgyorsító található, a RAM 1 GB kapacitású, a 8 GB-os belsőmemória pedig microSD memóriakártyák révén egyszerűen bővíthető. Az energiaellátásról egy 2300 mAh kapacitású akkumulátor gondoskodik, és a gyártó kétnapos valós használati időről tesz említést, melynek elérésében persze komoly szerepet játszik a Sony már jól ismert Ultra Stamina üzemmódja.

 

Míg az előlapi kamera 2 megapixeles felbontású (720p videó), addig ellentétes oldali társa révén maximum 5 megapixeles fotók, illetve Full HD videók készíthetők. A HSPA, Wi-Fi és Bluetooth 4.1 kompatibilis, sztereó FM-rádiós újdonságból dupla SIM-slotos változat is készül, még pedig Xperia E4 Dual néven. Az Android 4.4.4 (KitKat) szoftveres Sony Xperia E4g a gyártó ígéretei szerint hamarosan Android 5.0-ára (Lollilpop) lesz frissíthető.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik