Mobil

A Vodafone eltörli a roamingdíjakat Európán belül

A piros szolgáltató új Red csomagokat indított, amelyek mostantól nem ismernek határokat Európán belül.

Mindenki ismeri az érzést, amikor külföldön járva elkezdi szigorúbban fogni a telefonálásait, mivel nem szeretne hazaérés után brutális mobilszámlát kapni. Talán még jobban felturbózhatja a számla végösszegét, ha valaki internetezni kényszerül a határon túl (vagy véletlenül hagyja bekapcsolva az adatroamingot). A szolgáltatónál eddig EU napijegyekkel lehetett időlegesen “lelőni” a roamingot, modtantól azonban a Vodafone Red ügyfelek teljesen elfelejthetik ezt a kényelmetlen érzést.

Az ajánlat a mai naptól érvényes minden Red ügyfél számára. A szolgáltató a bejelentéssel egy időben új Red csomagokat is indított. A Red Extra EU 15 ezer forintért 4 gigabájtos havi adatkeretet és díjmentes Red Mozi szolgáltatást tartalmaz. A havi 12 ezer forintért elérhető Red Medium EU adatkerete 2 gigabájt, a Red Mozi pedig május 31-ig ingyenes.

Ugyanígy május végéig mozizhatnak díjtalanul a Red Basic EU előfizetők, akik 10 ezer forintért 500 megabájtos adatkerettel gazdálkodhatnak. Mindhárom csomagban szabadon megosztható az adatforgalom, és természetesen itt is érvényes a nemrég bejelentett lehetőség, mely szerint a Skype, a Viber és az összes többi VoIP alapú kommunikációs megoldás engedélyezett.

Az új Red csomagok megjelenésével az eddigi Red változatok megszűnnek, a meglévő előfizetők az új csomagokra migrálhatnak. Az Extra EU csomag, amely természetesen főleg üzleti előfizetőkre céloz, a roaming eltörlése mellett a Magyarországról külföldre indított hívásokat is ingyenessé teszi, míg a középső csomagban 50 perc díjmentes a külföldre indított hívást lehet kihasználni.

A további tarifák használói ezentúl is élhetnek az Európa napijeggyel, ám a lehetőség kibővül, némelyest drágábban Világjeggyel élhetnek az ügyfelek. Egy egyhetes New York-i út során például 12 ezer forint környéki áron hazai díjakért használhatjuk a mobilunkat.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik