Mobil

Hivatalos: április végén támad az LG G4

Az LG egy hónap múlva leleplezi le a nemrégiben az év legjobb okostelefonjának megválasztott G3 utódját.

Az LG tavaly május végén lebbentette fel a fátylat aktuális csúcsmobiljáról, a G3-ról, melynek utódja tizenegy hónappal később fog bemutatkozni. Ez most már teljesen biztosra vehető, ugyanis a gyártó már ki is küldte a “save the date” meghívókat, melyeken április 28. van feltüntetve időpontként. Az Isztambulban, Londonban, New Yorkban, Párizsban, Szingapúrban és Szöülban egyszerre bemutatkozó LG G4-nek vélhetően valamilyen szinten a bőrhöz is köze lesz, legalábbis erre enged következtetni a meghívó háttere:

 

Az LG G4-gyel kapcsolatos legfrissebb pletyka, hogy a korábbi híradásokkal ellentétben nem 5,3 és nem is 5,7, hanem egész konkrétan 5,6 colos képátlójú érintőkijelző kap helyet benne, mely ily módon csak hajszálnyival nagyobb a G3-ban lévő 5,5 colos panelnél. A felbontás minimum marad a G3-féle 2560×1440 pixeles QHD szinten (534 ppi), bár egyes források arról számoltak be, hogy a G4-ben már egy 2880×1620 képpontos 3K LCD kap helyet. Előbbi esetben a pixelsűrűség 524 ppi lesz, utóbbi esetben pedig nem kevesebb mint 590 ppi-t fogunk kapni, melynek értelmét persze nehéz megmagyarázni. Emlékeztetőül, a nemrégiben debütált Galaxy S6-ban egy 5,1 colos QHD Super AMOLED display található, a maga 577 ppi-s pixelsűrűségével.

 

A G4-ben az előzetes információk szerint ugyanaz a remek Qualcomm Snapdragon 810-es chipkészlet kap helyet, mint amely a januárban debütált LG G Flex 2-ben is ott figyel (bár egyes források Snapdragon 808-ról tesznek említést). Ez az új chipset értelemszerűen fürgébben mozgatja majd a telefont, mint a G3-ban lévő 801-es Snapdragon. A RAM várhatóan 3, vagy esetleg 4 GB kapacitású lesz – a G3 2, illetve 3 GB-os RAM-mal ellátott változatokban kapható. Teljesen megújul a főkamera, melynek felbontását 13 megapixelről 16 megapixelre emelik, a szenzor képaránya pedig a kiszivárgott információk szerint 16:9 lesz. Több mint valószínű továbbá, hogy az LG mind az optikai képstabilizátort, mind pedig a lézeres autofókuszt tovább fogja fejleszteni a G3-hoz képest.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik