Mobil

Videó: ilyen a szupergyors mobiltöltés

A Qualcomm technológiájának köszönhetően a legújabb okostelefonok akksija villámgyorsan feltölthető.

Az okostelefonok tudása az elmúlt években szépen lassan az egekbe katapultált, és mivel az akkumulátorok kapacitása nem tudott ilyen mértékben növekedni, üzemidő terén igen komoly visszafejlődésnek lehetünk tanúi. Ezzel egyelőre egyik gyártó sem igazán tudott mit kezdeni, azonban jó hír, hogy egyes készülékek legalább villámgyorsan feltölhetők.

A Qualcomm által kifejlesztett Quick Charge 2.0 technológia révén egy teljesen lemerült Nexus 6 okostelefon 3220 mAh-s akkumulátorába alig 10 perc alatt 14 százaléknyi töltést lehet pakolni, szemben a hagyományos 2 amperes töltő 9 százalékával, és a normál 1 amperes töltő 6 százalékával. 20 perc után a Quick Charge 2.0 már 26 százalékos eredményt ér el, szemben riválisai mindössze 17, illetve 10 százalékos produkciójával. Fél óra után a Qualcomm technológiája már 38 százalékon áll, míg a riválisok csak 24, illetve 16 százalékon, a negyvenperces teszt végén pedig a Quick Charge már félig fel is töltötte az akkumulátort, a két rivális töltő viszont ekkor még mindig csak 32, illetve 22 százalékos töltöttséget produkál.

 

Azonban nem a Quick Charge az egyetlen ilyen jellegű fejlesztés: az Oppo-féle VOOC technológia egy kicsit még gyorsabb is, ugyanis a cég 4,5 amperes töltőjével az R5-ös okostelefon 2000 mAh kapacitású akksija 30 perc alatt akár 75 százaléknyira is feltölhető.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik