Mobil

Mától kapható itthon az LG G Flex2 görbemobil

A második generációs LG G Flex Magyarországon elsőként a Telenor kínálatában érhető el.

Az LG a január elején Las Vegasban megrendezett CES 2015 szakkiállítást használta fel arra, hogy bemutassa a vadonatúj G Flex2 okostelefont, mely kompaktabb lett az elődjénél, szebb a kijelzője és egy igen komoly teljesítményű chipset került bele. A készülék január végén a világon elsőként Dél-Koreában vált elérhetővé, mától pedig már hazánkban is kapható – köszönhetően a Telenornak.

A titán színben elérhető telefon MyTariff XXL tarifacsomaggal – melynek havidíja 17990 forint – 2 év hűségidővel már 0 forint kezdőrészlettel elérhető, 22×2499 forint havi részlettel, 990 forint adminisztrációs díjjal (a készülék teljes ára 54990 forint). A 3190 forintos havidíjú MyTariff XS csomagot választva 156990 forintos telefon hűség nélküli pre-paid csomagos ára 173990 forint. Érdekesség, hogy egy júniusig tartó egyedi akció keretein belül a G Flex2-t vásárlók a vásárlást követő egy évben egy alkalommal teljesen ingyen és bérmentve cseréltethetik ki a telefonjuk esetlegesen betört kijelzőjét.

 

A különleges karcolásvédelmet kapott ívelt érintőkijelző 5,5 colos képátlóval rendelkezik és 1920×1080 pixeles Full HD felbontású, melynek köszönhetően a pixelsűrűsége 403 ppi. Természetesen a telefon hátlapja is hajlított kivitelű, és az LG az előd esetében debütált öngyógyító funkciót is továbbfejlesztette: a kisebb karcok szobahőmérsékleten immár nem 3 perc, hanem alig 10 másodperc alatt önmaguktól eltűnnek. A G Flex2 fürge működésére a Qualcomm egyik legújabb chipsete, a Snapdragon 810 jelent garanciát, mely a maga nyolc darab processzormagja, illetve nagyteljesítményű Adreno 430-as grafikusgyorsítója révén simán megbírkózik a Full HD felbontású kijelző meghajtásával. Az Android 5.0 (Lollipop) operációs rendszerű újdonságba 2/3 GB RAM került – a belsőmemória kiviteltől függően 16/32 GB kapacitású és microSD memóriakártyával egyszerűen bővíthető.

 

A 13 megapixeles felbontású főkamera OIS+ képstabilizátort és lézeres autófókuszt kapott, a frontkamera pedig 2,1 millió képponttal rendelkezik. Említést érdemel továbbá a 300 Mbit/s-os 4G mobilnet, az a/b/g/n/ac szabványú Wi-Fi, a Bluetooth 4.1 támogatás, illetve a 3000 mAh kapacitású, gyorstöltő funkciós ívelt akkumulátor. A hamarosan általunk is tesztelendő LG G Flex2 ezüst és vörös színben készül – az elődről, vagyis az LG G Flexről készített részletes tesztünk itt olvasható.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik